Продължава разчистването на падналите дървета на проходите "Петрохан" и "Троянски"
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Октомври 2017 19:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Продължава разчистването на падналите дървета на проходите "Петрохан" и "Троянски"

/КРОСС/ Пътната отсечка от село Гинци до билото на Петрохан е разчистена от падналите дървета от натрупания мокър сняг. Екипите работят мобилизирано за разчистване в максимално кратък срок на участъка от върха до село Бързия. До възстановяването на движението през прохода обходният маршрут е през Искърското дефиле.

Продължава работата и на Троянския проход. От Троян до върха падналите дървета са премахнати от платното и настилката е почистена. Работи се по разчистването на пътя от билото до Кърнаре. Целта е Троян - Кърнаре да бъде отворен утре - 8 октомври.

АПИ апелира шофьорите да не навлизат в затворените проходи до пълното им разчистване и възстановяване на безопасната проходимост. Мерките се предприемат за опазване живота и здравето на пътуващите и безопасност на движението.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.