Предстоящо в страната
Секция: Предстоящи събития
09 Октомври 2017 07:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящо в страната

/КРОСС/ София.
От 10.00 часа на „Дондуков" 2 президентът Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на тема „Необходими законодателни мерки за противодействие на корупцията".

***
София.
От 11.00 часа, в зала „Триадица" на Гранд Хотел София, ще се проведе годишното заседание на Националния съвет по туризъм. В заседанието ще участват министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, министърът на културата Боил Банов и представители на бранша.

***
София.
От 09.00 до 14.00 часа, на площад пред зала „Света София" - бивш Партиен дом, служителите на дружеството „ЕМКО" ООД ще продължат с протестните действия.

***
София.
От 09.00 часа в София Тех парк ще се състои Първа международна научна конференция на тема: „От европейска към национална здравна политика". На тържествена церемония след официалното откриване на форума министърът на здравеопазването проф. Николай Петров ще бъде отличен с почетен знак на Факултета по обществено здраве за особен принос за развитието и утвърждаването на общественото здраве на Република България.

***
Пловдив.
От 11.00 часа министърът на здравеопазването проф. Николай Петров ще бъде гост на официалното откриване на Университетски информационно-административен център към Медицински университет - Пловдив.

***
София.
От 08.30 часа в Параклис „Светите архангели" във Военната академия „Георги С. Раковски" ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на Раковски. От 09.00 часа пред паметника на Георги С. Раковски ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя. От 14.00 часа с Ден на отворените врати Военна академия „Г. С. Раковски" ще отбележи тържествено 150-ата годишнина от смъртта на своя патрон и идеолог на Българското националноосвободително движение. От 18.00 часа в зала „Тържествена" на академията ще бъде открита вечер, посветена на живота и делото на Георги Раковски.

***
София.
От 08.30 до 11.00 часа в 127 кабинет в Университетска специализирана болница за активно лечение (УСБАЛ) по онкология ще се провеждат безплатни мамологични, част от информационната и профилактична кампания за борба с рака на гърдата, инициирана от Първа САГБАЛ „Света София".

***
София.
От 09.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Ценко Ч., Мартин Ч. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 14-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Валери С., Севделин П. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на Асоциация на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) на тема: „Защо АБТТА поиска оставката на министъра на туризма".

***
София.
От 10.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Илиан М., Ангел П. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Антон С., Генчо Р. и Добрин С., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група с цел разпространение на наркотични вещества.

***
София.
От 10.00 часа 9-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Радослав Б., Денис Б. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Хованес М., Пламен Т. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 17-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу срещу Кръстин Кацаров (прокурор в Районна прокуратура Казанлък по чл. 289 НК).

***
София.
От 11.00 часа в Музея на съобщенията на ул. „Гурко" № 6 ще бъде пуснато в употреба специално пощенско-филателно издание по повод двадесет годишнината от създаването на българския регулаторен орган в областта на далекосъобщенията, чийто правоприемник е Комисия за регулиране на съобщенията. На събитието ще присъстват представители на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, председателят на КРС - д-р Веселин Божков, представителите на „Български пощи" и други.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Европа" на Конгресен център „Глобус" ще бъде открита Международна конференция „Жизненото равнище в центъра на вниманието на синдикатите", организирана от КНСБ и фондация „Фридрих Еберт".

***
София.
От 11.00 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Владимир Д., на когото са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Николай П., като ще разгледа молба за изменение на мярка за неотклонение.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция за предстоящото издание на „Автосалон София 2017".

***
София.
От 11.30 часа е насрочено съдебно заседание по молба за изменение на мярка от Йоан М., обвинен за убийството в Борисовата градина.

***
София.
От 12.00 часа в централно фоайе на Военномедицинска академия ще бъде отбелязана Европейската седмица на донорството.

***
София.
От 13.00 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Даниел Б., Христо П. и др., на когото са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 13.00 часа в Националния пресклуб на БТА пресконференция ще дадат Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП).

***
София.
От 14.00 часа Демократи за Силна България ще дадт пресконференция в централата си на бул. " Витоша" 8 ( входът е откъм ул. Кърниградска ).

***
София.
От 18.00 часа в кинозалата на НАТФИЗ, проф. д.н. Любомир Халачев ще представи книгата си „Изкуството да бъдеш продуцент".

***
София.
От 18.00 часа в Руския културно-информационен център ще се състои тържествено
откриване на изложба „#SPUTNIK60", посветена на 60-та годишнина на
изстрелване в космоса на първи изкуствен спутник на Земята.

***
София.
От 18.00 часа в Многофункционалната зала на Институт „Конфуций" ще се проведе първата от поредица открити лекции в рамките на Седмицата на Институт „Конфуций".

***
София.
От 18.30 часа в Центъра за култура и дебат „Червената къща „Андрей Николов" Кейгъл ще говори за ролята на политическата карикатура в американските медии и за свободата на словото и печата.

***
София.
От 19.00 часа Софийската филхармония ще отбележи 80-тия рожден ден на зала „България" с празничен концерт.

***
Благоевград.
От 10.00 часа в Спортен комплекс „Пирин" ще се проведе спортен ден по повод световния ден на психичното здраве.

***
Благоевград.
От 10.00 часа в зала 101 на Общинска администрация Благоевград ще бъдат отворени офертите в открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Изпълнение на Инженеринг - проектиране и изпълнение на СМР, за 15 обособени позиции във връзка с реализацията на проект „Обновяване на многофамилни жилищни сгради в Община Благоевград".

***
Бургас.
От 18.00 часа в зала „Георги Баев" в КЦ „Морско казино" ще бъде представена изложбата „Съкровища из личните архиви. Дарители на Държавен архив - Бургас 2012 - 2017 г.", посветена на 65-ата годишнина от създаването на архива в Бургас.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Дома на писателя ще се състои поетичната премиера на стихосбирката „Оценяване на видовете" с автор Живка Иванова.

***
Бяла Слатина.
От 10.00 до 19.00 часа народният представител от ГЕРБ-Враца Красен Кръстев ще проведе приемен ден в офиса на партията в града, който се намира на ул. ,,Климент Охридски".

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа народният представител от ГЕРБ д-р Руслан Тошев ще има приемен ден за граждани в клуба на ГЕРБ на ул. „Г. Бенковски" №1.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в Културния център на НВУ „Васил Левски" ще бъде открита новата академична година.

***
Видин.
От 10.00 до 12.00 часа народният представител от ГЕРБ - Видин Владимир Тошев ще проведе приемен ден за граждани в офиса на партията на ул. „Дунавска" №1.

***
Видин.
От 11.00 часа във фоайето на Младежки дом Видин, пред залата на Ансамбъл „Дунав" ще се състои поклонението пред композитора Генчо Генчев.

***
Враца.
От 13.00 часа в пресклуб на БТА - Враца ще се проведе Национална пресконференция на тема: „Кризата в сектор здравеопазване и фалита на държавните болници".

***
Добрич.
От 12.00 часа в Концертна зала „Добрич" ще бъде представен проектът „Кралят на музикалните инструменти", финансиран от бюджета на Община Добрич, по Програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност, 2017 г.

***
Добрич.
В централното фоайе на Регионална библиотека „Дора Габе" ще бъде открита изложба на библиотечни документи за историята на пощите, история на Световния ден по света, България и Добрич по повод Световния ден на пощите.

***
Мездра.
От 11.00 часа пред сградата на Общината ще се състои церемония по първа копка по проекта за енергийно обновление на сградата на общинската администрация.

***
Пазарджик.
От 09.00 часа Негово Преосвещенство Константийския епископ Яков, втори викарий на Пловдивския митрополит и архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия ще оглави съборна архиерейска света Литургия в катедралата „Успение Богородично" в деня, в който Светата Православна Църква чества паметта на свети апостол Яков Алфеев.

***
Пазарджик.
От 08.30 часа, пред сграда на Общината в Пазарджик, ще се проведе мирен протест на родители на ученици от ОУ „Христо Ботев", които ще изразят несъгласието си с преместването на децата в ОУ „Христо Смирненски" заради ремонт на учебното заведение.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 10 на Пловдивския районен съд ще се гледа делото срещу Иван Б. и Анна К., обвинени в съставяне на неистински официални документи -дипломи за средно образование, свидетелства за водач, превозващ опасни товари, лични карти и др.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала № 10 на Пловдивския окръжен съд ще се гледа делото срещу Димитър Ц. и Олег А. Срещу Олег А. е повдигнато обвинение в това, че като оператор на строителна машина, при независимо съпричиняване с Димитър Ц., технически ръководител, е причинил смъртта на А. С. поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала №2 на Пловдивския окръжен съд ще се гледа делото срещу подсъдимия Салих А., обвинен в това, че е предоставил моторно превозно средство на неправоспособния водач К. К. и по непредпазливост е причинил смъртта му с това си действие.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала №2 на Пловдивския окръжен съд ще се гледа делото срещу Донка П., обвинена в извършване на умишлено убийство по особено мъчителен начин.

***
Пловдив.
От 9.15 часа в зала 1 на Пловдивския районен съд ще се гледа делото срещу подсъдимия Николай Н., обвинен в присвояване на чужди пари в размер на 10 190 лв., поверени му да ги пази и управлява в качеството му на касиер.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в заседателната зала на Общината ще се състои пресконференция във връзка със започващото в Многофункционалната зала "Колодрума" Световно първенство по борба за ветерани.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 5 на Пловдивския окръжен съд ще се гледа делото срещу подсъдимия Страхил С. , обвинен в кражба и сексуално насилие.

***
Русе.
От 17.30 часа в Дом Канети ще бъде открита изложбата на полска детска илюстрация „Фауна, Флора и Пирати".

***
Симитли.
От 17.30 часа в Народно читалище „Св. Климент Охридски" ще се проведе тържествена сесия на Общински съвет Симитли по повод навършването на 105 години от Балканската война и Освобождението на Симитли от турско робство.

***
Симитли.
От 18.00 часа пред паметника „100 години свобода" на централния площад в града ще бъдат положени венци и цветя на признателност към загиналите за свободата на Симитли.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Зала №2 на Община Стара Загора ще се проведе пресконференция по повод Националната среща на тема „Дни на училищната психология".

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в зала 204 на Община Стара Загора новоизбраният обществен посредник на Стара Загора Надежда Чакърова - Николова ще встъпи официално в длъжност.

***
Стара Загора.
От 11.00 до 13.00 часа народният представител на ПП ГЕРБ Емил Христов ще проведе приемен ден за граждани в офиса на партията: бул. „Митрополит Методий Кусев" № 5.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще се състои концерт на клавирното дуо Андрей Андреев и Георги Белчев.

***
Тетевен.
От 18.00 часа в заседателната зала на Общински съвет - Тетевен сдружение "Future Leeway Movies" ще прожектира селекция от студентски филми. Събитието е част от благотворителната кампания „Нека да помогнем на едно българско семейство".

***
Шумен.
От 15.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция с участието на проф. Анелия Клисарова - председател на П.К по образование в 44-то Народно събрание и народния представител от БСП в област Шумен - Иван Иванов.