Пожарникари излизат на протест в края на седмицата
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Октомври 2017 14:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пожарникари излизат на протест в края на седмицата

/КРОСС/ Пожарникарите от Синдикат "Огнеборец" излизат в края на седмицата на протест заради липсата на пари в службата и решението за закриване на отделни звена на дирекцията в страната.

Служителите ще подкрепят седмица по-късно и действията на колегите си от другите синдикати в МВР, които ще протестират пред парламента. Това обясни Венцислав Станков от синдикат "Огнеборец", предава БНР.

Заради решението за закриване на няколко пожарни служби в страната и преместването на служителите на други места, както и липсата на достатъчно пари, членовете на синдиката излизат на протест в края на тази седмица. Венцислав Станков обясни, че до момента няма яснота кои ще са точно закритите участъци.

"Предложенията са за закриване на две районни служби и 10 участъкови служби. Няма направен анализ какъв брой население ще пострада от забавянето и ненавременната реакция от наша страна".

Пожарникарите излизат на протест и заради липсата, според тях, на адекватно финансиране.

"Искали сме още от юли месец и сме пуснали писмо за разговори с министъра на вътрешните работи относно предстоящия бюджет, но за съжаление към момента все още такава среща с министъра не се е състояла. Исканията са ни за увеличение на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" с 9,3 милиона лева за издръжка, които са крайно необходими за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд", каза Венцислав Станков от синдикат "Огнеборец" за протестите на пожарникарите в края на седмицата.