Веселин Плачков с кино и театрална премиера
Секция: КУЛТУРА
10 Октомври 2017 11:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Веселин Плачков с кино и театрална премиера

/КРОСС/ Веселин Плачков - едно от най-характерните лица на българския театър и кино с премиера на филма „Дамасцена" и постановката „Дядо Коледа е боклук"

Филмът „Дамасцена „ ще има две премиери - 29 октомври в Стара Загора и 30 октомври в София.

video: https://www.youtube.com/watch?v=iw9_psGRwgk

Веселин Плачков играе главната роля в сагата за политическите, социалните и морални метаморфози в България през последните десетилетия, започнали с така наречената "Голяма екскурзия".

Неговият герой Течо, който има прототип от Розовата долина, попада не само в най-силното течение на реката, но и в драматичен водовъртеж.

Актьорът е натоварен с изключително трудна и отговорна задача - да пресъздаде историята на главния герой от 30 до 60-годишна възраст.

Режисьорът Тодор Анастасов е категоричен: „Весо е не само много кадърен като артист, но е и истински мъжкар, който се отдава тотално на екранния си образ и не се прави на звезда".

Във филма участват 56 актьори, като за последните 25 години това е единствената българска продукция с толкова голяма масовка - над 1 200 души.

Ето какво каза големият български актьор Любен Чаталов за участието на Веселин Плачков:

„Съжалявам, че не съм с 30 г. по-млад, за да мога да играя още с Веселин Плачков. Онова Езоповското, което трябва да носи киното и актьорът, той го има и е изумителен".  

"Дамасцена" е съвременна поетична драма с елементи на мистика, чието действие се развива в Розовата долина.

Филмът е създаден по истинска история.

От 3 ноември по кината

„Дядо Коледа е боклук"

Веселин Плачков в ролята на ексцентричния Дядо Коледа в комедията „Дядо Коледа е боклук"

Премиерата на „„Дядо Коледа е боклук" е на 4 ноември, театър „Сълза и смях", открита сцена.

Постановката с режисьор Емил Марков и продуцент Кирил Кирилов в комбинация със звездния екип от актьори: Албена Михова, Албена Павлова, Иван Радоев , Ненчо Илчев и Сашо Дойнов, обещава да се превърне в една от най- гледаните тетрални постановки.

Хора "на ръба на нервна криза" се опитват да помагат на нещастни самотници чрез своето дружество "Отчаяние и приятелство", което именно в Коледната нощ става убежище и място за комични и драматични срещи и неразбории на най-невероятни образи. В тази комедия всичко е толкова вихрено заплетено, смешно и тъжно едновременно, че изненадите падат като от небето и нищо не е такова, каквото изглежда. Никой няма право да съди никого. Няма личност без грехове. Нашите герои са изтъкани от невероятни слабости, но нямат вина за това, защото са без опора в реалността. И тъкмо в това е голямата им трагедия.