Съдът остави в ареста обвинените за убийството в Луковит
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Октомври 2017 18:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Съдът остави в ареста обвинените за убийството в Луковит

/КРОСС/ Тримата обвинени за убийството на Калоян Каменов в Луковит остават за постоянно в ареста, реши Окръжният съд в Ловеч. С мярка за неотклонение задържане под стража са 35-годишният Красимир Костов, 24-годишният Веселин Костов и 22-годишният Самир Радоев, които на 6 октомври вечерта умъртвили 29-годишния си съгражданин, предава Дарик.

Извършен е оглед на местопроизшествието и на трупа, каза в съдебната зала наблюдаващият прокурор Павлинка Кръстинова. Разследващите органи са иззели дървен крак, счупен от маса, с който са нанасяни удари по Калоян, и диск от видеокамера на къща в съседство, запечатала побоя. На диска ще бъде назначена техническа експертиза.

Разпитани са свидетели и от техните показания е установено как е възникнал инцидентът.

Около 21.00 ч. в петък Давид карал колата на баща си „Опел Астра" по улица „Начална" в ромския квартал „Изток" в Луковит. До него се возел чичо му Калоян, на задната седалка имало още един пътник - Васил. В същото време на терасата на къщата на Красимир се черпели домакинът и двамата му приятели Веселин и Самир. Давид паркирал в района и слязъл да търси свой братовчед. Към колата се приближил Веселин и започнал да удря в лицето през прозореца на автомобила Калоян. Към него се присъединил и Самир, по-късно пристигнал и Красимир, който носел дървена бухалка.

Свидетелят Васил казал, че видял как 35-годишният мъж ударил няколко пъти Калоян и той паднал на земята. Тримата продължили да го удрят.

Някой се обадил на роднини на 29-годишния мъж, те дошли и го заварили вече в безпомощно състояние. Качили го и го закарали в болницата, където лекарите констатирали смъртта му.

Аутопсията показала, че той има тежка черепно-мозъчна травма, рана в лявото слепоочие, получена в резултат на удар с твърд предмет с малка повърхност от рода на боксовете, счупване на черепната основа, множество контузии.

При разпита Веселин казал, че имал спречкване преди два-три месеца с Калоян. Затова била и фаталната свада в петък. Обвиняемият също посочил, че в джоба си имал железен ключ с формата на буквата „Т" за смяна на свещи на моторна резачка и с него ударил по главата Калоян, след което продължил да го удря с дървена летва.