Предстоящи събития в страната
Секция: Предстоящи събития
11 Октомври 2017 07:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 11.00 часа на „Дондуков" 2 държавният глава Румен Радев ще проведе среща с Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). От 12.00 часа президентът ще награди с Почетен знак изпълнителния директор на НСОРБ Гинка Чавдарова.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе редовното пленарно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

***
София.
В 14.00 часа пред входа на Зала 6 на НДК кметът на Столицата Йорданка Фандъкова, министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова и Яп Вернер, временно изпълняващ длъжността Посланик на Нидерландия в България, ще участват в засаждането на цветна мозайка, изобразяваща логото на българското председателство на съюза.

***
София.
От 14.45 часа, в централния офис на ЕЙ И ЕС България, (офис сграда „Ариес", бул. „Черни връх" 32) ще се състои официалното откриване на разширения регионален Център за споделени услуги на ЕЙ И ЕС в София. В официалната церемония по откриването ще вземат участие министърът на енергетиката Теменужка Петкова; ръководителят „Бизнес развитие" Евразия и президент на ЕЙ И ЕС България Оливие Маркет; изпълнителният директор на ЕЙ И ЕС България Иван Цанков и мениджмънтът на центъра.

***
София.
От 17.00 часа в сградата на Френския институт в София, (пл. „Славейков" №3), ще се проведе официалната церемония по награждаването на общините лауреати във второто издание на конкурса „ЕКООБЩИНА". Официални гости на събитието ще бъдат: Н.Пр. Ерик Льобедел, посланик на Франция в България; Нено Димов, министър на околната среда и водите; Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството и др.

***
София.
От 09.30 часа I състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Пламен Г., Ердинч Х. и Костадин К. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа XVI състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги И., Геомил Н., Георги А. и Аксел Е. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 15 състав на СГС ще гледа делото срещу Любомир Димитров - Гребеца (чл. 115-118 НК).

***
София.
От 10.00 часа 1 състав на СГС ще гледа делото срещу съдия Люба Петрова от Районен съд-Раднево (ГЛ.VIII. Престъпления против дейността на държавни органи и обществени организации).

***
София.
От 10.00 часа XVI състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги И., Геомил Н., Георги А. и Аксел Е. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа XIII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Радослав К., Генчо П., Венцислав П., Георги С. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа X състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Кольо К., Мариета В., Галина В. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе представяне на програма за преодоляване на кризата в България, разработена от проф. Божидар Попов и подкрепена с подписите на действащи политици, икономисти, учени и общественици.

***
София.
Софийска адвокатска колегия (САК) ще отбележи 120 - годишен юбилей. От 10.30 часа в катедрален храм „Света Неделя" ще бъде отслужен благодарствен молебен и тържествен водосвет за здравето, благоденствието и благополучието на всички софийски адвокати и техните семейства. В 12.00 часа в камерна зала „България" - Софийският адвокатски съвет ще проведе тържествено заседание, посветено на празника, с участието на членовете на Висшия адвокатски съвет, председателите на адвокатските колегии от страната, ръководителите на съдилищата от Софийски съдебен район и други официални лица.

***
София.
От 10.30 часа 5 състав на СГС ще гледа делото срещу съдия Евелин Драганов (Гл. ІІ НК - престъпление против личността).

***
София.
От 10.30 часа в „Сентръл Парк Хотел", ПП Обединени земеделци и фондация „Конрад Аденауер"- България организират дискусия на тема: „Приоритети и предизвикателства пред първото българско председателство на Съвета на Европейския съюз".

***
София.
От 11.00 часа в зала „Официална" в Столична община ще се състои пресконференция, на която ще бъде представен новият общ здравен портал, който събира информацията за всички общински лечебни заведения в София. В пресконференцията ще участват зам-кметът на Столична община Дончо Барбалов и Детелин Кръстев, управител на Global System Solution.

***
София.
От 13.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет (ул. „Екзарх Йосиф" 12) ще се проведе заседание на Прокурорската колегия на Съвета.

***
София.
От 14.00 часа VIII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Гьорче В., Борис Б., Емил Д. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа, в НТС (ул. „Г. С. Раковски" 108, зала 105а) ще бъде представена мемоарната книга на Иван Хиновски "Сътрудникът на българското научно-техническо разузнаване".

***
София.
От 17.00 часа в сградата на Френския институт ще се състои втората официална церемония по награждаването на общините лауреати във второто издание на конкурса „ЕКООБЩИНА".

***
София.
От 14.30 часа XI състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Христо Г. за изнудване.

***
София.
От 18.00 часа в галерия „Академия" ще бъде открита изложба на преподавателите и студентите от специалността „Сценография" в НХА по повод 70-та кръгла годишнина на катедрата.

***
София.
От 18.00 часа в галерия „Средец" ще бъдат представени графиките в Национален конкурс за графика - класически техники. Експозицията може да разгледате до 20 октомври 2017 г.

***
София.
От 18.00 часа в галерия „Сердика", ул. „Цар Самуил" 90 се открива изложбата „Двуизмерно - Триизмерно" (живопис и скулптура) на художниците Таня Иванова Цанова (скулптура) и Красимир Цанов (живопис). Изложбата ще бъде открита от изкуствоведа Диана Попова.

***
София.
От 18.30 часа, в Литературния клуб на Столична библиотека (на пл. „Славейков" 4) ще бъде представена внушителна антология на съвременния български разказ, съставена и преведена на арабски от палестинеца Хайри Хамдан и издадена от йорданското издателство „Албeйруни".

***
София.
ОТ 19.00 часа в Центъра за култура и дебат „Червена къща „Андрей Николов" ще бъдат представени три кратки български документални филма в три различни жанра - три опита „срещу" риалити течението. Това са „Живот в мазето" (2013, 19 мин.) на режисьора Иван Абаджиев, „Чергодейки" (2017, 27 мин.) на режисьора Елена Стойчева и „Пиратски гълъби са моите чувства ранени" (2017, 6 мин.), с режисьор Биляна Крилова.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ, ул. „Георги Бенковски" №1, общинският съветник Даниела Димова ще има приемен ден.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Ритуалната зала на Община Велико Търново ще се проведе представянето на инициативата „Да си поемем въздух, Велико Търново" на ПП „Движение Да България".

***
Велико Търново.
От 17.30 часа във фоайето на централната сграда РНБ „П.Р.Славейков" ще се проведе откриване на изложба на международни спортни вестници от колекцията на Веселин Комитов.

***
Враца.
От 10.00 часа в детски отдел на РБ „Христо Ботев" ще се състои демонстрация на тема „Първи стъпки в програмирането с роботи Финч". Събитието е част от Европейските дни на програмирането.

***
Добрич.
От 13.30 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" ще се проведе библиотерапия с потребители на Центъра за психично здраве „Д-р Петър Станчев" на тема „110 години от рождението на Иван Хаджийски - писател, публицист".

***
Карлово.
От 15.00 часа в началото на ул. „Водопад" от площад „20-ти юли", ще се състои пресконференция и официална церемония „Първа копка" на обект „Изграждане на пешеходна зона по ул. „Водопад"" в гр. Карлово.

***
Кюстендил.
От 17.00 часа в къща-музей „Димитър Пешев" ще бъде открита гостуващата изложба „Портрет имаш, жена нямаш".

***
Мездра.
От 11:30 часа в района на Локомотивно депо - Мездра ще се проведе тренировката за действие при възникване на различни видове кризисни ситуации. Обучението се организира от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" и в него ще участват служители от различни институции, в т.ч. БДЖ, ДП НКЖИ, МВР, БЧК и др.

***
Нова Загора.
В 18.30 часа в градинката до жп гарата ще бъде открит възпоменателен мемориал в чест на героите от Руско-турската война 1877-1978 г., загинали за освобождението на Нова Загора. В събитието ще вземе участие посланикът на Русия в България А. А. Макаров.

***
Пловдив.
На 11 октомври общинските съветници от ПП ГЕРБ в Общински съвет -Пловдив ще проведат приемни за граждани. От 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. „ Академик Петър Динеков"№1А, Радослава Ташкова, председател на Групата на ГЕРБ и заместник-председател на Общински съвет - Пловдив и Георги Василев ще се срещнат с граждани. В същия офис от 17.30 до 18.30 часа приемен ден ще има д-р Аргир Аргиров. От 17.00 до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул. „Коста Паница"№5, с граждани ще се среща Ани Лафчиева. Отново в този, но от 17.30 до 19.00 часа, граждани ще приема Емил Русинов.

***
Пловдив.
От 9.00 часа, 2 зала Окръжният съд в Пловдив ще гледа делото срещу подсъдимия Васил Т. . Срещу него е повдигнато обвинение за това, че на 30.09.2016 г. в землището на гр. Садово, обл. Пловдивска, е направил опит умишлено да умъртви другиго - Т. Б., с двойно гражданство - българско и арменско, по начин и със средство - огнестрелно оръжие, опасно за живота на мнозина.

***
Пловдив.
От 17,30 часа пред храм "Свети Климент Охридски" в парка "Ружа" ще се проведе концерт на "Биг Бенд Пловдив". Концертът е част от програмата за културния календар на район „Западен" за 2017-та година.

***
Карлово.
От 15.00 часа ще се проведе пресконференция и официална церемония „Първа копка" на обект „Изграждане на пешеходна зона по ул. „Водопад" в гр. Карлово.
На пресконференцията ще се огласи стартирането на проект № BG16RFOP001-1.038-0001 - C01 "Благоустроена градска среда на град Карлово", финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г."

***
Русе/с. Ценово.
От 10.30 часа в село Ценово областният управител на област Русе Галин Григоров ще даде старт на събитията, свързани с Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз и предстоящото родно председателство на Съвета на ЕС.

***
Сливен.
От 10.30 часа в Пресклуба на БТА в Сливен ще се състои пресконференция на ПП АБВ-Сливен на тема: "За инициативата национална подписка "Да спрем машината за неравенство! За справедливи данъци." Участниците ще коментират проблеми, касаещи местното самоуправление.

***
Сливен.
От 11.00 часа в район №1 в Центъра за подготовка на специалисти, „Бургашко шосе" № 12 , до Военния стадион, ще се състои тържествен ритуал по полагане на военна клетва от новоназначени войници.

***
Смолян.
От 13.00 часа в зала 247 в Община Смолян ще се проведе брифинг с участието на младите хора, ръководили местната общинска администрация, които ще споделят какво е усещането да си на ръководен пост, макар и за един ден.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в ЕГ „Р. Ролан" ще се проведе среща на тема „Добри практики в съвременната училищна психология".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в НЧ „Св. Климент Охридски 1858", акад. проф. д-р Григор Велев, председател на БАНИ ще представи четиритомника „История на Българите от Македония".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен театър ще се играе спектакълът „За сушата и сватбите" по Елин Пелин.