Дадоха на съд Стефан Станев за убийството на Виола Николова
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Октомври 2017 17:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дадоха на съд Стефан Станев за убийството на Виола Николова

/КРОСС/ Прокуратурата внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинението срещу Стефан Станев, за това, че умишлено е умъртвил Виола Николова на 23 юни в София, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

В хода на разследването са били назначени множество експертизи: съдебно-медицинска експертиза, трасологическа експертиза, ДНК анализ на веществени доказателства, петорна биотрасологична и съдебно медицинска експертиза и други.

Според психиатричната експертиза Станев страда от личностно разстройство и синдром на зависимост от психоактивни вещества. В нея се казва обаче, че в момента на извършване на престъплението той е бил психически годен и е разбирал значението на постъпките си.

В обвинителния акт прокуратурата обяснява, че смъртта на Виола е била мъчителна, а действията на Станев се характеризират с "особена жестокост", като той е проявил "изключителна ярост и ожесточеност" към жертвата.

Смъртта е била причинена чрез множество удари по тялото на пострадалата и то в областта на жизнено важни органи, обясняват от прокуратурата.

Стефан Станев е с мярка за неотклонение "задържане под стража".