Рекорден брой жертви в Калифорния
Секция: СВЯТ
13 Октомври 2017 07:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рекорден брой жертви в Калифорния

/КРОСС/ Рекорден e броят жертви, които взеха големите горски пожари в Калифорния. Властите съобщават вече за 31 загинали, предава БТВ. Над 100 души са пострадали и са били хоспитализирани, а огънят е унищожил 3500 жилища и постройки.

Площта, опустошена от пламъците, вече достига 190 хиляди акра или почти колкото площта на град Ню Йорк. Цели предградия в град Санта Роса са изпепелени, а над 6200 души са без ток.

Евакуирани са над 20 хиляди жилища, а в борбата са се включили над 8000 пожарникари, които се още се опитват да потушат общо 21 пожара.

Стотици хора все още са в неизвестност. Над 400 души са само изчезналите в Сонома сити, където са повече от половината смъртни случаи. Бройките за изчезналите се различават, като варират между 400 и 900. Общо над 1000 са подадените сигнали за липсващи хора, но с уточнението, че около 600 от тези вече са открити.

Засега в безопасност са открити 437 души, но за други 463 все още няма вести.

С новия брой загинали това вече се превръща и в най-смъртоносната огнена стихия в историята на Калифорния (която все пак често страда от пожари) изпреварвайки унищожителния пожар в „Грифит парк" от 1933 г., когато са загинали 29 души.

Заради повалени телефонни антени за властите е трудно да се свържат с хората, обявени за изчезнали.