Ужасяващо! Бебе беше открито удушено в багажник на кола, след като било родено в парк
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Октомври 2017 11:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ужасяващо! Бебе беше открито удушено в багажник на кола, след като било родено в парк

/КРОСС/ Потресаващ случай в Горна Оряховица излезе на бял свят след разследване на прокуратурата. Става въпрос за смъртта на бебе, което било убито и изоставено в багажника на кола, след като минути преди това било родено в парк.

Районна прокуратура - Горна Оряховица води разследване по досъдебно производство за убийство, извършено от майка върху рожба във време на раждане или веднага след него. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Велико Търново.

Досъдебното производство е образувано срещу В. П. на 34 години, след сигнал от болницата в град Горна Оряховица за приета около 18 часа на 12 октомври 2017 г. жена с кръвоизлив. След преглед е установено, че жената е родила същия ден, като раждането е станало извън болнично заведение.

Според показанията на жената - тя е родила в парк в града, където е намерена с обилен кръвоизлив и откарана в болница. Бременността е била нежелана и крита от семейството. От проведените първоначални действия по разследването, същия ден пред хранителен магазин в града е установен съпругът на родилката - 34-годишния Х. П., а в багажника на семейния им автомобил е намерено тяло на новородено момченце. Тялото на бебето е откарано за аутопсия във великотърновската болница, която е установила, че бебето е било родено живо, живяло е десетина минути и е било удушено.

Под наблюдението на Районна прокуратура - Г. Оряховица активните действия по разследването продължават. Извършват се повторни огледи и са назначени експертизи.

За деяние по чл. 120 от НК законът предвижда наказание лишаване от свобода до три години.