Най-големият образователен форум в света на тениса се проведе в София
Секция: ЛЮБОПИТНО
13 Октомври 2017 12:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Най-големият образователен форум в света на тениса се проведе в София

/КРОСС/ Специалните гости получиха подарък българско вино на New Bloom Winery

За четири дни в България дойдоха световни експерти в областта на треньорското обучение, състезателите и спортната наука за Световната треньорска конференция на Международната тенис федерация (ITF). От 11 до 14 октомври България бе домакин на най-големия обучителен форум в света на тениса. Конференцията събра над 650 треньори и експерти от близо 90 страни. Специалните гости останаха много доволни от организацията на събитието и от подаръка, който получиха - български вина на изба New Bloom. Производителят подари от специалната си серия F2F.

Тя включва бяло вино Шардоне и две червени - едното от нестандартния за България немски сорт Дорнфелдер, а другото е купаж от Каберне Совиньон, Сира и Регент. New Bloom Winery e единственият производител в България, който отглежда лозови масиви от немските сортове Дорнфелдер и Регент. Първата реколта на Дорнфелдер изобщо в България бе реализирана именно под марката Face to Face и още от дебюта си на международна сцена беше отличена на едно от най-престижните винени изложения Mundus Vini в Германия. A именно купажът F2F бе определен за едно от 50-те най-добри български вина тази година. „Искаме да покажем модерното лице на българското винопроизводство.

Възможността да опиташ, е най-добрата реклама, която можем да направим на страната си. Щастливи сме, че нашите вина F2F са визитната картичка, с която се представяме пред ключовите лица в един толкова елитен спорт като тениса", коментираха от българската изба. Лозята на New Bloom Winery се намират в Тракийска низина, втората най-добра дестинация за винолюбители за 2017 г. и според производителя - именно тероарът и добрият климат за отглеждане на грозде в региона дават възможност на тези сортове да разкрият най-доброто от себе си. Във вината се влага само най-доброто грозде, набрано и сортирано на ръка. Това е причината и за лимитирания брой бутилки в серията - не повече от 5000 бутилки от вид. Всеки от сортовете отлежава в нови френски барици от 6 до 14 месеца.

В избата правят редукция на добива, за да изкарат максимум по 600 кг от декар - така си гарантират, че само най-качественото грозде отива за производство. В последните пет години избата е изцяло реконструирана и в момента технологиите, които използва са на световно ниво. Най-популярните й брандове са Verano Azur и PIXELS, от пролетта на пазара се появи и едноименната серия New Bloom, а специалната й селекция F2F се предлага във висок клас ресторанти. Всички й вина се произвеждат от собствени лозови масиви.