Инж. Петър Кънев посети вагонния завод в Бургас
Секция: ПОЛИТИКА
13 Октомври 2017 17:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Инж. Петър Кънев посети вагонния завод в Бургас

/КРОСС/ Работна среща проведе днес председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм в Народното събрание инж. Петър Кънев с ръководството на „Трансвагон" АД в Бургас. Тя се състоя по покана на изпълнителния директор на дружеството инж. Васил Данев. Обсъдено беше икономическото състояние на предприятието и бе отбелязана ролята му като фактор, който оказва влияние върху бизнес климата в морския град.

„Приех с удоволствие поканата за посещение на завода, тъй като това е едно от малкото останали работещи машиностроителни предприятия, оцелели в годините на тежък преход. Вагонния завод в Бургас работи на сто процента за износ.

Създава поминък за над 600 човека, които са със заплати, доста по-високи от средните за Бургаска област. След всичко, което видях, съм оптимист за бъдещето на предприятието.

За съжаление не останаха много такива в Бургас. Ние като народни представители, а и местната власт сме длъжни по всякакъв начин да помагаме за развитието му", коментира след срещата инж. Петър Кънев.