Британският финансов министър: Брюксел е „враг”
Секция: СВЯТ
13 Октомври 2017 20:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Британският финансов министър: Брюксел е „враг”

/КРОСС/ Британският финансов министър Филип Хамънд рискува да създаде голям разрив с Европа, след като описа Брюксел като "враг" на преговорите за Брекзит, информира Скай нюз.

Хамънд заяви пред медията, че разбира, че в правителството емоциите се покачват, но призова колегите си да спрат сплетните и да се съсредоточат върху преговорите за Брекзит.

"Моето послание е такова: разбирам, че страстта е висока и разбирам, че хората имат много категорични виждания относно това, но ние се насочваме към едно и също място, всички ние имаме един и същи дневен ред. Врагът, опонентите са там, те са от другата страна на масата за преговори. Това са тези хора, с които трябва да преговаряме, да преговаряме здраво, за да сключим най-доброто споразумение за Великобритания", изтъкна той.

Провокативният език е голямо отстъпление за министъра, който е разглеждан от европейските си колеги като един от най-умерените и сътрудничещи участници на преговорите за Брекзит, отбелязва медията.

Хамънд е под сериозен натиск от свои колеги през последните седмици на фона на неудовлетворението, че е твърде песимистичен относно перспективите на Великобритания извън ЕС.

Финансовият министър, който е призоваван от влиятелни евроскептици да подаде оставка, отговори, че няма намерение да се оттегля.