Министър Московски откри Автомобилен салон София 2017
Секция: Автомобили
13 Октомври 2017 19:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Московски откри Автомобилен салон София 2017

/КРОСС/ 23-тото издание на Автомобилен салон София 2017 бе официално открито от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Сред официалните гости на най-иновативния салон в 25-годишната история на българските автомобилни изложения бяха още депутати, президентът Плевнелиев (2012 -2017) и представители на бизнеса.

„Благодарение на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България, това изложение в София е поставено на международната карта на този тип събития. Вярвам, че новите технологии, които гарантират безопасност, защита на околната среда и по-доброто управление на транспорта са представени тук и аз съм горд да открия това юбилейно издание", каза в приветствието си министър Московски.

Престижното събитие се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) и е част от официалния календар на Международната организация на производителите на автомобили (OICA).

„В годините изложението мина през много и различни етапи. В днешно време автомобилът се променя бързо. В бъдещите 5 години автомобилната индустрия и автомобилите като цяло ще се променят по-бързо, отколкото през миналите 30. Изложението и новостите по щандовете на изложителите са ясен знак за това. Автомобилният салон е чудесно място, където всеки може да сравни марките, продуктите и фирмите, които управляват тази дейности в България," сподели по време на откриването Александър Миланов, председател на ААП.

Фирмите изложители тази година надхвърлят 65, като освен вносители на автомобили в „Интер Експо Център" присъстват производители и търговци на гаражно оборудване, резервни части, гуми, масла, аксесоари, охранителни системи, аудио системи, а също така лизингови компании, банки, застрахователи и др.

Юбилейното издание на Автомобилен салон 2017 посреща българската публика с хитови технологии и топ модели на световни марки леки автомобили. Забележителното в тазгодишното издание е огромната разгъната площ от над 14 000 кв.м и над 70 премиери и автомобилни новости.
13 октомври - първият ден на изложението бе обявен по програма само за медии, а в 6-те зали на изложбения център се проведоха 19 пресконференции. Пресцентърът на събитието акредитира над 250 журналисти, обвързани с отразяване на автосалона.

От утре 14-ти до 22-ри октомври Интер Експо Център отваря врати за посетители, като работното време ще бъде от 10:00 до 20:00 ч, а цените на билетите са 8,00 лв закупени онлайн и 10,00 лв. на касите на изложението.