В пресата днес
Секция: Преглед на печата
14 Октомври 2017 10:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
В пресата днес

/КРОСС/ По данни на Европейската асоциация на вносителите на автомобили България е автоморгата на Европа. Това е водещата тема на днешния брой на вестник "Труд". Според статистиката средната възраст на возилата на Стария континент е 10,7 години, а у нас - над 20 години. Заради икономическата криза и на Стария континент през последното десетилетие възрастта на автопарка се е качила. Най-нови коли карат в Белгия, Дания, Великобритания и Германия.

Еврокомисията се притесни от бързия ръст на заплатите у нас. Това е водещото заглавие на вестник "Сега". В публикуваният вчера годишен доклад на Европейската комисия за развитието на трудовия пазар се посочва, че заплатите в България растат много по-бързо от производителността на труда. Според Еврокомисията това създава риск от по-голяма инфлация.

655 семейства са поискали да наемат бавачка, чиято заплата се покрива от държавата, пише вестник "Стандарт". Това са родители, чиито деца не са били приети в ясла или градина. За тях социалното министерство ще осигури по 460 лева за 8 часов работен ден на детегледачките за период от година и половина. Ако родителите изберат по-скъпа бавачка, ще трябва да й доплащат. Семействата сами ще могат да избират детегледачката.