Заграбването на собственост - най-тежкият проблем у нас, според Иван Костов
Секция: ПОЛИТИКА
15 Октомври 2017 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Заграбването на собственост - най-тежкият проблем у нас, според Иван Костов

/КРОСС/ Безспорно съществува риск от ефекта на доминото в ЕС след Brexit и референдума в Каталуния. Такова мнение изрази в предаването „Събуди се" бившият премиер Иван Костов. По думите му шансовете за разпадане на ЕС са 50%.
„Това е много сериозен процент. Става много осезаемо разграничението на страните на такива от ядрото и периферията, в която безспорно сме ние, и то в крайния ъгъл на периферията", заяви Костов. „България ще председателства ЕС в много труден период".

Според Костов най-тежкият проблем в момента у нас е „нападението върху собствеността, заграбването на собственост".
„Започна от 2002 година и непрекъснато е практика в страната. Това е елиминиране на стария собственик и отнемане от него на неговите активи в полза на други лице. В България става с помощта на прокуратурата, държавната машина. Това е недопустимо", заяви Костов. Той даде за пример заводът „Емко". До решение по казуса се е случило благодарение на работниците и тяхната съпротива.
„Това е отстъпление", заяви Костов. Според него министърът на икономиката не разбира какво причинява и не сме готови за еврозоната.

Що се отнася до войната между институциите, Костов заяви:
„Не знаем какво точно става зад кадър в този конфликт между институциите, виждаме само външната страна. Съдим за позициите им от медийните изяви на Борисов и Радев".