Харви Уайнстийн аут от Американската академия за киноизкуство
Секция: Шоубизнес
15 Октомври 2017 10:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Харви Уайнстийн аут от Американската академия за киноизкуство

/КРОСС/ Американската академия за киноизкуство, която присъжда наградите "Оскар", изключи от обвинения в сексуални посегателства продуцент Харви Уайнстийн, предаде Ройтерс.

Академията съобщи, че решението за "незабавното му изключване" е взето на извънредно заседание на управителния съвет вчера с "мнозинство, далеч надвишаващо от две трети".

Изключването на 65-годишния Уайнстийн от най-престижната организация в бранша последва публикации в "Ню Йорк таймс" и "Ню Йоркър" за обвиненията на цяла поредица жени, които той подлагал на сексуален тормоз при инциденти, датиращи още от 80-те.

При това Академията подчерта, че отправя по-широко послание: "Ние не просто се дистанцираме от човек, който повече не заслужава уважението на колегите си, но и изпращаме сигнал, че ерата на умишленото игнориране и срамното съучастничество в хищническото сексуално поведение и тормоз на работното място, в нашата киноиндустрия е приключила.

Става въпрос за дълбоко обезпокоителен проблем, за който няма място в нашето общество. Управителният съвет продължава да работи за установяването на етични стандарти на поведение и от всички членове на Академията ще се очаква да бъдат образец за спазването им".