Nissan завъртя обиколка на Силвърстоун с дистанционно управляван GT-R
Секция: Автомобили
15 Октомври 2017 13:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Nissan завъртя обиколка на Силвърстоун с дистанционно управляван GT-R

/КРОСС/ Комбинирайки по възможно най-добрия начин виртуалното и реалното управление на суперспортен автомобил, английското подразделение на Nissan осъществи уникален проект с участието на легендата GT-R (Годзила) на не по-малко известната състезателна писта Силвърстоун.

С игрови контролер в ръцете, Ян Марденбороу- победител в GT Academy и пилот на NISMO, успя да завърти обиколка на легендарната писта, управлявайки специално доработена версия на GT-R (GT-R /C) от комфортна височина и удобен поглед върху ситуацията, която може да предложи само хеликоптер.

video:https://www.youtube.com/watch?v=Gr_la9fLMBI&feature=youtu.be

Уникалната инициатива на Nissan Великобритания и с участието на Марденбороу, по време на която автомобилът се е движел със скорости от над 200 км/ч, е била осъществена в чест на пазарното лансиране на Gran Turismo Sport на 18 октомври в Европа и отбелязва 20-годишното сътрудничество на автомобилната марка с игровата поредица.

По време на най-бързата обиколка на Марденбороу с GT-R /C е било отчетено време от малко над 1 минута и 17 секунди, като средната скорост на движение е била 122 км/ч, а максималната регистрирата 211 км/ч.

За допълнителна сигурност, дистанционно управляваният Nissan е бил оборудван с две независими системи- една, с която да се активира пълната мощ на спирачната система на автомобила, и втора, която да преустанови работата на двигателя.

Аутопрес