Предстоящи събития днес
Секция: Предстоящи събития
16 Октомври 2017 07:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***
София.
В Централния военен клуб, зала „Концертна", президентът Румен Радев ще открие дискусия на тема „Заедно в сигурността. Ролята на България в общата европейска отбрана". В нея ще вземат участие министър-председателят Бойко Борисов, заместник министър-председателят и министър на отбраната Красимир Каракачанов, политици от различни политически сили, политолози, анализатори, журналисти, представители на гражданското общество и на научните среди.

***
София.
Държавният глава Румен Радев ще участва в церемонията по откриването на учебната година в Софтуерния университет и ще даде старт на новата инициатива на учебното заведение за безплатно обучение по програмиране в 38 града в страната.

***
София.
От 10.00 часа в парк-хотел „Москва" министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще открие конференция на тема „Партньорство училище - родители. Добри практики и решения", организирана от МОН.

***
София.
От 10.00 часа пред Паметника на летеца на площад „Народно събрание" министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната ген.-лейтенант Андрей Боцев ще участват в тържественото отбелязване на Празника на авиацията и Военновъздушните сили. В него ще участват също командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков, офицери, сержанти, войници и цивилни служители от ВВС, ветерани от военната ни авиация.

***
София.
От 11.30 часа същия ден в театър „Българска армия" ще започне тържественото събрание - концерт за отбелязването на 105-та годишнина от създаването на българските Военновъздушни сили. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев и командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков ще наградят военнослужещи и цивилни от състава на Военновъздушните сили, отличили се с висок професионализъм при изпълнение на задачите си.

***
София.
От 09.45 часа, 2-ри състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Тодор Т., Емил Т. и Ваня К., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа, в Алеята на летците в Централните софийски гробища и пред паметника на загиналите летци в квартал „Иван Вазов" в столицата, в знак на признателност към българските военни авиатори, военнослужещи от Военновъздушните сили ще поднесат венци и цветя.

***
София.
От 10.00 часа по повод празника ВВС в авиобаза Враждебна е организиран Ден на отворените врати.

***
София.
От 10.30 часа в централата на ВМРО (София, ул. „Пиротска" 5, ет. 5) ще се състои пресконференция, на която ще бъдат изнесени скандални факти за кражби на вода в столицата.

***
София.
От 10.30 часа 10-и състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Владимир Н., Томи Х. и Стоян С., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция, по време на която Университетската болница по ендокринология ще представи иновативна терапия за лечение на доброкачествен тумор на гърдата.

***
София.
От 17.00 часа в Столична библиотека ще бъде представен сборникът „Йовковите архиви разказват. Документи и спомени" и ще бъде открита документалната изложба „Йордан Йовков в снимки и документи от държавните архиви".

***
София.
От 17.30 часа в книжарницата на корпус 1 ще бъде представено университетското издание „Пиеси за справедливостта".

***
София.
От 18.00 часа в зала Тържествена на Централния военен клуб Атлантическият клуб в България, Националният съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси и Федерацията на ционистите в България организират лекция на главния изпълнителен директор на Американския еврейски комитет Дейвид Хари на тема: „Американската външна политика през новата епоха: Американско-еврейска перспектива".

***
София.
От 20.00 часа в зала 1 на НДК ще бъде представен балетът „ЖИЗЕЛ". В две действия, изкусно преплетени в зрелищен живописен спектакъл, солистите от Болшой театър ще ни разкажат историята за сляпата любов, предателство и преданост, издържани изцяло в стила на класическата хореография.

***
Благоевград.
От 18.00 часа в зала „Яворов" ще бъде поставено началото на Десети национален студентски фестивал на изкуствата, организиран от ЮЗУ „Неофит Рилски".

***
Варна.
От 13.00 часа приемен ден в Областния съвет на БСП (ул. „Братя Миладинови" 102) ще има Иван Иванов, народен представител от ПГ „БСП за България", член на парламентарните комисии по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и по транспорт, информационни технологии и съобщения ще приема граждани.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на изпълнителя на шлагерни песни Йордан Марков.

***
Видин.
От 11.00 часа в Пресклуба на БТА във Видин народният представител от ПГ „Обединени патриоти" Росен Живков ще даде пресконференция на тема „Интермодален терминал във Видин".

***
Видин.
От 16.45 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на тема „За делниците в образованието". В нея ще участват депутатите от БСП Ирена Атанасова, Филип Попов и Цветан Топчиев и председателят на Областния съвет на БСП - Видин Димитър Велков.

***
Добрич.
От 09.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" ще се проведе среща с партньори на Център за специална образователна подкрепа „Д-р П. Берон" по проект „Да мислим глобално, да учим заедно" по Програма Еразъм +.

***
Добрич/ к. к. „Албена"
От 09.30 часа в театър „Албена" ще започне втория панел на XII-та Годишна среща на местните власти, посветен на електронното управление и намаляването на административната тежест - общи задачи на институциите. В него ще участват вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на регионалното развитие и благоустройството и председателят на ДА „Електронно управление" Росен Желязков и други.

***
Добрич.
От 17.30 часа в Младежки център - Добрич ще се проведе Workshop „Храните днес" - среща на привържениците на здравословното хранене с възможност за кулинарно представяне на любими храни - второ издание.

***
Казанлък.
От 10.00 часа в зала „Чудомир" на хотел „Казанлък" ще се проведе бизнес обучение - семинар на тема „Онлайн търговията и възможностите пред малките и средните предприятия за увеличаване на продажбите".

***
Карлово.
От 18.00 часа в Детския отдел на Общинската библиотека ще се състои среща-разговор с Красимира Кацарска и представяне на книгата с разкази и новели „Свечеряване".

***
Монтана/с. Якимово
От 10.00 до 12.00 часа народните представители от ГЕРБ - Монтана Дилян Димитров и Ирена Димова организират приемна за граждани в община Якимово (с. Якимово, ул. "Европа" №8).

***
Пазарджик.
От 11.00 часа, в залата на БТА в Пазарджик, ще бъде представен проект „Работни места и инвестиции в Сдружение „Хоризонти". Проектът се изпълнява от Сдружение „Хоризонти" и е финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

***
Пазарджик.
От 13.30 часа, в залата на БТА в Пазарджик, ще се проведе пресконференция на народните представители от ПГ "БСП за България" Йордан Младенов, Надя Клисурска-Жекова и Славчо Велков.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 1 на Пловдивския апелативен съд ще се гледа делото, образувано по жалба на подсъдимия Йордан Стойнов срещу присъда на Окръжен съд - Пазарджик, с която е признат за виновен в това, че умишлено е умъртвил баща си.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в залата на Областната администрация ще се проведе пресконференция във връзка с инициативата „Ден на треньорите". Ще бъде представена и книгата "Треньори - строители на пловдивския баскетбол" на Станко Стоянов.

***
Пловдив.
От 15.30 часа в зала 10 на Пловдивския районен съд ще се гледа делото срещу Ахмет К., турски гражданин. Срещу него е повдигнато обвинение за причиняване причинил лека телесна повреда на помощник-частен съдебен изпълнител и на юрисконсулт.

***
Пловдив.
От 16.30 часа във фоайе „Изкуство" на библиотека „Иван Вазов" ще се открие изложбата „Нестор Марков - будителят", създадена по повод 180 години от рождението му.

***
Русе.
От 09.00 часа областният управител Галин Григоров и представител на РИОСОВ Русе ще направят проверка на позиционираната на бул. „България" автоматична станция за измерване чистотата на атмосферния въздух.

***
Смолян.
От 14.00 часа в Регионалната библиотека ще бъде открита изложба, посветена на 105 години от Освобождаването на Средните Родопи от Османско робство.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на Регионалната здравна инспекция в Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в зала 2 на Община Стара Загора ще се проведе пресконференция за реализацията на проект „Заедно за независим живот".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в залата на първия етаж в РБ „Захарий Княжевски" ще бъде представена постановката „Не всеки крадец е мошеник" на Дарио Фо.

***
Търговище.
От 15.00 до 17.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ (ул. „Преслав" 7 ет.4) Народният представител от ГЕРБ д-р Венка Стоянова организира приемна за жителите на община Търговище.

***
Шумен.
От 18.00 часа в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров" гостува Надежда Бонева с представяне на своя труд „Непознатият Константин Величков".