Отбелязваме Празника на авиацията и ВВС
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Октомври 2017 07:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отбелязваме Празника на авиацията и ВВС

/КРОСС/ Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев ще участват на 16 октомври в тържественото отбелязване на Празника на авиацията и Военновъздушните сили, съобщиха от пресслужбата на Министерството на отбраната.

Те ще присъстват на тържествения ритуал по поднасяне на венци и цветя пред Паметника на летеца на площад "Народно събрание" в София. В него ще участват също командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков, офицери, сержанти, войници и цивилни служители от ВВС, ветерани от военната ни авиация.

В знак на признателност към българските военни авиатори в 10.00 ч. военнослужещи от Военновъздушните сили ще поднесат венци и цветя в Алеята на летците в Централните софийски гробища и пред паметника на загиналите летци в квартал „Иван Вазов" в столицата.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и представители на генералитета ще наградят военнослужещи и цивилни от състава на ВВС, отличили се с висок професионализъм.

По повод празника в авиобаза Враждебна е организиран Ден на отворените врати. Посетителите ще могат да разгледат самолети на военната транспортна авиация.

Подобно събитие ще има и в Музея на авиацията в Крумово (филиал на Националния военноисторически музей).

Желаещите ще могат да разгледат външната и вътрешната експозиция на музея, ще имат достъп до кабината на самолет МиГ-21 бис, а в салона на пътническия самолет Ан-24 ще бъде представен филм за историята на българската авиация. За малките гости на музея е предвидена игра "Летец-откривател".