Здравният министър: За да бъдеш ефективен, трябва да спазваш протокола
Секция: Здраве
16 Октомври 2017 09:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Здравният министър: За да бъдеш ефективен, трябва да спазваш протокола

/КРОСС/ Най-голямата грешка е да допуснеш субективен момент в работата си. Трябва да се спазва протокола, за да бъдеш ефективен, независимо кой е пациента. Допуснеш ли субективен момент, рискуваш да сгрешиш, заяви в Нова телевизия „Здравей, България" министърът на здравеопазването д-р Николай Петров. Преди седмица той реанимира човек, припаднал пред Министерството на здравеопазването.

Д-р Петров дори се качва в линейката и помага на спешния екипа. Линейката беше прекрасно оборудване, а колегите си свършиха работата прекрасно, каза здравният министър. Относно скучайте, в които на пациенти е отказвана помощ в няколко болници той заяви, че няма ясно разписан регламент, ако един пациент е зле, къде да бъде закаран и кой ще се заеме с него.

Това може да бъде регламентирано, но с доста широк консенсус, каза министърът. Проблемите в болниците във Враца и Ловеч д-р Петров коментира така: „Лечебните заведения, които се управляват добре, не стигат до тези проблеми". Има застрашени болници. Вземаме мерки, добави още здравният министър.