Как да популяризираме уменията си
Секция: ЛЮБОПИТНО
16 Октомври 2017 10:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Как да популяризираме уменията си

/КРОСС/ Сайтовете за безплатни обяви предлагат отлична възможност за всеки

В сайтовете за безплатни обяви можем да разкажем на всички какви умения притежаваме и как да се свържат с нас. В тях ще срещнете различни предложения и те не винаги са свързани с продажба на стоки. Вярно е, че ако имаме нужда от нещо за дома или за себе си, можем да разгледаме всички категории подробно и да изберем това, което ни допада. Но можем да постигнем и нещо повече.

Ако обичате да шиете, но това не е основната ви професия, винаги може да го споделите с околните. Опишете до къде се простират възможностите ви, за да не се получават недоразумения и очаквайте поръчки. Може би те няма да са ежедневни, но никога не се знае това допълнително занимание как ще се развие във времето.

По същия начин стоят нещата и с всяко друго хоби, което ви е на сърце. По този начин вие получавате шанс да го развивате, както и стимул да ставате все по-добри в него. Първоначално може да сложите минимални такси, за да привлечете клиентела, а после да отсеете постепенно хората, за които желаете да работите.

Във всеки един момент, когато си търсите още работа, вие може да пуснете обява в сайтовете за безплатни обяви, за да предизвикате интереса към себе си. Ако сте добър в писането, или пък умеете да редактирате текстове, да боравите със специализиран софтуер, бъдете сигурни, че някой там има нужда от вашите услуги. Доходите, с които ще попълните бюджета си в свободното си време, може да инвестирате обратно в хобито си, а може и да ги похарчите за удоволствия. Това е решение, което държите в собствените си ръце, но по-важното е, че ще постъпват свежи средства, които изкарвате с желание и ви е особено приятно.

Помнете някои правила:

- Бъдете ясни, коректни и описателни в обявите си.

- Нека посланието ви е оригинално, а не скучно и „сиво". Само така ще провокирате обратна връзка. И не е никак маловажно да бъде грамотно написано, на кирилица.

- Комуникирайте уважително с поръчителите, които се свържат с вас, но и не прекалявайте с компромисите.

- Преценявайте човека отсреща и не бързайте да извършвате услуги на добра воля, за които впоследствие очаквате да ви бъдат заплатени. Може би е по-удачно да се договорите официално, за да се застраховате.

- Подновявайте редовно обявата си, защото конкуренцията е на линия и може да ви изпревари.

- Правете промоции и нови предложения, за да сте атрактивни в очите на клиентите си.