Голф и първокласно вино от изба Four Friends
Секция: ЛЮБОПИТНО
16 Октомври 2017 12:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Голф и първокласно вино от изба Four Friends

/КРОСС/ Приятелски голф турнир, неустоими нови вина и перфектна комбинация от европейска и азиатска кухня. Турнирът - за 40 души, вината - от една от най-популярните български изби Four Friends, менюто - от мастър шеф Виктор Ангелов и шеф Милен Панчов.

На всичко това се насладиха гостите на третия голф турнир и гала вечеря Four Friends for Friends в слънчевия петък, 13-и, в Голф клуб "Св. София".

Състезанието се проведе в отбори по двама във формат скрамбъл в кръг от 9 дупки. Сред участниците бяха едни от най-добрите български голфъри, известни бизнесмени и ценители на гурме културата.

На първо място се класира двойката Млада и Милко Ангелови с 22 точки, а техни подгласници станаха Александър Добрянов-Ангелина Добрянова и Ватко Бешлиев-Николай Робев с по 21 точки. Наградата за Най-дълъг удар при дамите заслужи Ангелина Добрянова, а при мъжете Румен Стоянов. Другите специални награди - за Най-близо до флага отидоха при Мариета Митева и при Янаки Янакиев. Всички призьори получиха и специална селекция вина Four Friends.

Кулминацията на празника на голфа и виното бе вечерята в изискания ресторант на клуба, на която бе представена новата реколта с марка Four Friends.

Свежи бели вина с изразен плодов вкус бяха сервирани с татаки от червен тон и парфе от гъши дроб.

Плътният рубинен цвят и шоколадов нюанс на Каберне фран намериха отлично допълнение в телешкото с азиатски сос, а шедьовърът на марката - Black Shadow разгърна палитрата си от вкусове в компанията на сладолед от тиква върху поширана круша.

Вината бяха представени от главния технолог на избата Петър Илиев. В края на вечерята той поднесе специално десертно вино Four Friends, което предстои да бъде пуснато на пазара.

За изба Four Friends

Винарска изба Four Friends разполага с над 40 хектара лозови насаждения в най-подходящия за отглеждане на грозде регион в България - Тракийската низина. Имението се намира в землището на с. Горно Ботево, източно от Стара Загора.

Първите лозови насаждения от сортовете Мерло, Каберне совиньон, Каберне фран и Пти вердо са засадени през 2006 г. след внимателно проучване на терена, климата и почвените условия в региона.

Вината Four Friends се произвеждат по класически технологии с изключително много ръчен труд - това в голяма степен определя и тяхното високо качество.