Почти 40 станаха арестуваните предполагаеми терористи в Истанбул
Секция: СВЯТ
16 Октомври 2017 17:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Почти 40 станаха арестуваните предполагаеми терористи в Истанбул

/КРОСС/ Мащабната операция на турската полиция срещу предполагаеми членове на „Ислямска държава" в Истанбул продължи и днес. След като късно снощи бяха задържани 12 души, сред които и 2 деца, в днешния ден бройката на арестуваните нарасна до 39 души.

Общо 32-ма от тях са чужденци, съобщава "Дейли сабах", цитиран от БТВ.

Според информациите полицаите са извършили акции в осем района на града рано днес.
Седемте турци, задържани при операцията, са отведени в дирекцията на отдела за борба с тероризма в истанбулския квартал Фатих. По отношение на 32-мата чужденци са предприети действия за депортация.

При акциите са иззети голям брой дигитални материали и документи.

В рамките на операцията в апартамент на жилищна сграда в истанбулския квартал Фатих са влезли спецчасти, които извършили около едночасов обиск. Акцията е била проведена при засилени мерки за сигурност, като полицаите отцепили района около сградата за пешеходци и автомобили. При действията на полицията са били задържани 12 души - осем жени, две деца и двама мъже.

Турция е депортирала над 5000 заподозрени от ИД и 3290 чужденци от 95 различни страни през последните години, отбелязва "Дейли сабах". В страната бяха разбити терористични клетки, които осигурявали логистична подкрепа за ИД в Сирия и Ирак или подготвяли атаки вътре в страната.