Търновски бизнесмен си купи бомбардировач и го сложи в двора си
Секция: ЛЮБОПИТНО
16 Октомври 2017 20:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Търновски бизнесмен си купи бомбардировач и го сложи в двора си

/КРОСС/ Бизнесмен си купи съветски бомбардировач и го сложи в двора си. Иво Табаков от Велико Търново плати 50 000 лева за Су-22 М4, съобщава „Дарик".

„Този съветски щурмовик и бомбардировач е с борден номер 410 във въздухоплавателната администрация на България. Бил е в базата край Балчик съвсем доскоро, след което е разглобен и транспортиран до Граф Игнатиево", разказа бизнесменът.
 
Табаков вече притежава автентичен СУ-22 М4 - една от гордостите на съветската военна индустрия. След половин година събиране на частите вече е спуснат с кран в комплекса на бизнесмена край старата столица.

"Аз съм любител пилот и фирмата ми е свързана с транспортна дейност. Реших да си направя някакво хоби, където да избивам стреса и реших да го направя с това, което ми е най-тежко и страшно - с летенето. Купих си летящ самолет и нещо се отключи в мен. Започнах да купувам самолети", обясни Табаков.

Следващата мечта на Табаков е за покупката на трети самолет. "Последната ми спирка смятам да взема Ту-154. Този самолет ще бъде направен като атракция ресторант. Всеки самолет ще има нещо, което да носи в себе си. Първият самолет ще бъде с монитори, които ще показват каква е авиониката и електрониката на един самолет съвременен и който иска може да влезе вътре и да му бъде показано. Вторият самолет ще показва какво е притежавала България", обясни още той.

Табаков дори има идеята да предложи на всички посетители на комплекса му да оставят символична сума, за да разгледат емблематичните експонати, а събраната сума да отива за благотворителност.