Валери Жаблянов: Остри противоречия в БСП няма
Секция: ПОЛИТИКА
17 Октомври 2017 08:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Валери Жаблянов: Остри противоречия в БСП няма

/КРОСС/ „Емоциите в БСП са повече от необходимото в момента, но остри противоречия в партията няма. По- скоро противоречията са за начина, по който да се води опозиционната ни политика и дали БСП за две седмици може да подготви Конгрес по сериозните теми, включени в дневния му ред.” Това заяви зам.-председателят на Народното събрание и народнен представител от „БСП за България” Валери Жаблянов по Нова телевизия.

Той обясни, че темите, по които е възникнал спорът, са били- дали българското председателство на Съвета на ЕС може да бъде успешно в хаоса, който се създаде около него, както и какви ще са неговите приоритети и вторият въпрос- за финансово-икономическата политика на правителството. „Това са темите, които Конгресът си постави за цел да обсъди и да излезе с документи, защото има нужда българското общество да разбере и икономически, и политически в какво състояние се намира България. Това БСП може да го каже от най-представителния си форум – Конгреса”, обясни Валери Жаблянов.

„Свикването на предстоящия Конгрес след две седмици не ни е необходим вътрешно на БСП, защото двете точки, които ще са в дневния му ред, нямат нищо организационно-политическо, тоест Конгресът няма да се занимава с партията. Той ще се занимава с политиката на правителството и с мястото, на което се намира България”, обясни също Жаблянов.