Болницата в Бургас приема пациентите от Поморие
Секция: Здраве
17 Октомври 2017 13:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Болницата в Бургас приема пациентите от Поморие

/КРОСС/ Ръководството на УМБАЛ-Бургас обяви готовност да приеме всички пациенти, нуждаещи се от планов или спешен прием, докато се разреши проблемът с болницата в Поморие.

Ръководството на болницата в областния град вече е информирало кметовете на населените места и общопрактикуващите лекари в общината, че там могат да се хоспитализират нуждаещите се.

От болницата в Бургас също така са информирали, че разполагат с повече от 30 отделения по почти всички медицински специалности. Заведението приемало спешни случаи денонощно. Пред БНТ директорът на болницата Бойко Миразчийски е посочил, че нито един пациент няма да бъде върнат.

Припомняме, вчера болницата в Поморие затвори врати, заради липса на лекари. Всички лекари, медицински сестри и помощен персонал са напуснали здравното заведение.

По-рано днес пред сградата на нефункциониращата болница медици се събраха на протест. Недоволстващите поискаха заплатите на лекарите от заведението да бъдат изплатени. Припомняме, персоналът не е получавал възнагражденията си от месец април насам.