Лавров: Тръмп не е се е отказал от подобряването на отношенията с Русия
Секция: Русия
17 Октомври 2017 15:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лавров: Тръмп не е се е отказал от подобряването на отношенията с Русия

/КРОСС/ Нагнетяването на антируските настроения в САЩ е свързано с опитите да бъдат подкопани позициите на американския президент Доналд Тръмп, който не се е отказал от политиката на подобряване на отношенията с Русия. Това заяви днес министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, цитиран от „Епицентър".

"Повечето демократи все още не могат да се разделят с озлоблението си след загубата на президентските избори от страна на техния кандидат, а голяма част от републиканците не приемат несистемността на сегашната администрация. Тази антируска история и истерия, за която говорим и която се вихри в САЩ, отразява вътрешнополитическите борби във Вашингтон", заяви Лавров.

Дипломат №1 на Русия отбеляза, че вече почти година след началото на разследването на предполагаемата "руска намеса" в американските избори, все още няма нито един реален факт, който да потвърждава тази теза.

"Невъзможно е да бъдат скрити процесите, които се разгърнаха по разследването по т.нар. "руска намеса". Излиза, че по тях няма никакви факти", коментира Лавров.