Нинова: Управляващите да си носят отговорността, че имитират борба с корупцията
Секция: ПОЛИТИКА
17 Октомври 2017 18:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нинова: Управляващите да си носят отговорността, че имитират борба с корупцията

/КРОСС/ "На днешното заседание на КСНС паднаха маските и се видя кой за какво се бори". Това каза пред журналисти председателят на БСП Корнелия Нинова след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност на тема "Необходими законодателни мерки за противодействие на корупцията".

"Президентът предложи в общата декларация текст, който казва, че се създава единен независим нов орган, който да се занимава с разследване на корупционни престъпления. Това предложение събра два гласа за - моят и този на държавния глава, и 12 против. Т.е. такъв орган явно няма да има.
Президентът да има взаимен баланс на институциите, когато се назначава новият антикорупционен орган. Този текст също събра два гласа за - моят и този на държавния глава, и 12 против. Оттук нататък отговорността е на мнозинството. Нов единен орган очевидно няма да има", заяви Нинова.

"Ние ще продължим да защитаваме проекта си в парламента, но от това, което видях днес, ми се струва, че нещата са предопределени. Управляващите да си носят отговорността за това, че имитират борба с корупцията и че това няма да доведе до никакъв резултат", подчерта лидерът на червените.

Тя посочи, че случаят с арестувания за изнудване брат на депутата Георги Стоилов ще бъде обсъден от парламентарната група на левицата. "Няма да избягаме от този въпрос", подчерта Корнелия Нинова.