Дубайските полицаи яхват електрически ховърбайкове
Секция: Автомобили
17 Октомври 2017 18:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дубайските полицаи яхват електрически ховърбайкове

/КРОСС/ Скоро дубайските полицаи ще се движат из града на летящи ховърбайкове, стана ясно в седмицата на технологията GITEX, където беше показан „hoverbike" - електрически летателен апарат, който лети с близо 70 км/ч на около 5 метра над земята. Полицията обмисля разгръщане на цял автопарк от такива летателни средства, за да реагира адекватно при извънредни ситуации, съобщава TechNews.bg.

Hoversurf Scorpion 3 е задвижван от батерии. Той има пробег от около 25 до 30 минути. Може да носи до 300 килограма. Най-хубавото е, че позволява на полицаите да „прескочат" трафика и задръстванията по време на извънредна ситуация.

Разработчикът Hoversurf описва своето устройство като „едноместен самолет, който преоткрива изкуството на летене и зависване". Двигателната система е базирана на познатия квадрокоптер. Батериите изискват три часа за зареждане, но могат да бъдат и заменяни.

Според местното издание Gulf News, ховърбайковете преминават през тестове в момента. По-рано тази година Дубай започна изпитания на безпилотни електрически таксита. Самата полицейска служба пък пусна електрически мотори, оборудвани с камери, и малки автономни роботизирани превозни средства, които имат биометричен софтуер за сканиране за престъпници.