Предстоящи събития в страната
Секция: Предстоящи събития
18 Октомври 2017 07:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ *** 

София.
Президентът Румен Радев ще участва в честванията по случай 105 години от Освобождението на град Гоце Делчев.

***
Копривщица.
Вицепремиерът Валери Симеонов ще приеме делегация от Унгария, водена от държавния секретар Миклош Шолтес, по повод Деня на българо-унгарското приятелство. Тридневната визита на унгарската делегация започва с посещение в Копривщица, където в 14.45 часа ще бъде посрещната от кмета Генчо Герданов.

***
София.
От 09.00 часа Народното събрание ще проведе редовното си пленарно заседание.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на Министерски съвет ще се проведе редовното правителствено заседание.

***
София.
От 09.00 часа, в Хотел Хилтън, зала Вихрен, ще се проведе международно обучение за повишаване на капацитета за идентификация на случаи на трудова експлоатация и взаимодействието на държавните институции и неправителствените организации. Обучението ще бъде открито от г-н Красимир Ципов, заместник-министър на вътрешните работи, г-жа Надежда Стойчева, директор на фондация „Асоциация Анимус", представители на Офиса на Омбудсмана, Министерство на труда и социалната политика и Националната комисия за борба с трафика на хора.

***
София.
От 9.30 часа в Централното фоайе в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще бъде открито първото от поредица събития за кариерно развитие „Кариера за нова ERA".

***
София.
От 09.30 часа XVI състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Милко М., Росен Д., Златомир И., Кирил И. и Иван К., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на тема: „Представяне на информационна кампания за грипа".

***
София.
От 10.00 часа VI състав на Специализирания наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Даниел Б., Христо П., Цветан К., Павел А., Кирил Д. и Божидар Л., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР, бул. "Княз Ал. Дондуков" № 8-10, ще се проведе обществено обсъждане на проект на изменение и допълнение на Правила за водене на Единна система за регулаторна отчетност на ВиК операторите, приети от КЕВР с решение по т. 5 от Протокол № 76 от 19.04.2016 г.

***
София.
От 11.00 часа, в Националния пресклуб на БТА, Институтът за ново икономическо мислене ще проведе пресконференция на тема: „Догонващ растеж и устойчиво развитие на България: проблеми и перспективи".

***
София.
От 11.30 часа до пилоните на НДК ще бъдат пуснати 1200 розови балона в памет на жените, които губят битката с рака на гърдата. В събитието ще участва кметът на София Йорданка Фандъкова.

***
София.
От 13.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет (ул. „Eкзарх Йосиф" № 12) ще се проведе заседание на Прокурорската колегия на Съвета.

***
София.
От 13.30 часа XVII състав на Специализирания наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу афганистанеца Бахир Ярунал, обвинен в тероризъм. (Той запали българския флаг по време на бунта в бежанския лагер в Хасково).

***
София.
От 14.00 часа, в сградата на БЧК, Овална зала (бул. „Джеймс Баучер" 75), заместник-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков ще участва в кръгла маса на тема „Донорството на стволови клетки в Р България".

***
София.
От 17.00 часа в Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН (ул. Московска 6А) ще бъде официално представено изданието „Културно наследство в миграция: добри практики и проблеми", а в 18.00 часа ще бъде открита изложбата „Културно наследство на българите в миграция".

***
София.
От 18.00 часа в аудитория "Делчев" в Американския университет в България ще се състои прожекцията на филма „Изкуството е оръжие".

***
София.
От 18.00 часа в Национален музей „Земята и хората" ще се състои Клавирният концерт „Взаимност" е в чест на проф. Сачико Кодама, която е основател на „Пиано дуо асоциация" и има голям принос за развитието на японско-българските двустранни връзки в сферата на музиката.

***
София.
От 18.00 часа в Литературен клуб перото ще се проведе лекция с журналиста Светослав Иванов.

***
София.
От 18:00 ч. отново в галерия „Академия" ще бъде представена книгата на проф. д-р Васил Рокоманов - „История на Сценографията".

***
София.
От 19.00 часа в зала 1 на НДК ще се проведе шоу-спектакълът „40 години музика и любов", с който дует „Ритон" ще празнува своя юбилея.

***
София.
От 19.00 часа в зала България (ул. „Аксаков" 1) ще се състои петото издание на корейско-българския концерт на приятелството.

***
Варна.
От 14.00 часа Арт салона на Радио Варна (бул. „Приморски" № 22, гр. Варна) ще се проведе пресконференция по повод Световния месец за борба с рака на белия дроб - ноември, и предстоящата годишна Национална онкологична конференция МОРЕ - 2017.

***
Варна.
От 14.00 часа в офиса на ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1 общинският съветник Калина Пеева ще проведе приемна за граждани.

***
Велинград.
От 15.00 часа в Гранд-хотел „Велинград", зала „Родопи", Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще се срещне утре с кмета на Велинград Константин Коев и с представители на туристическия бизнес в града.

***
Враца.
От 19.00 часа в камерна зала на ДКТ ще бъде представена постановката „Отблизо" от Патрик Марбър.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Нова зала на Община Велико Търново ще се проведе Обсъждане на стратегията за национална сигурност.

***
Велико Търново.
От 13.30 часа в Приемния център на Националния военен университет „Васил Левски" /на КПП-юг/ ще се проведе „Ден на кариерата". Ще вземат участие фирми, предлагащи възможности за кариерно развитие и реализация.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в ИЗ „Рафаел Михайлов" ще започне Пето международно биенале на църковните изкуства.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представен спектакъла „Шумки от вяра по диви пътеки".

***
Гоце Делчев.
От 18.30 часа, на площад „Македония", началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов ще участват в тържествата по повод 105-ата годишнина от Освобождението на град Неврокоп и празник на град Гоце Делчев.

***
Добрич.
От 10.30 часа в Младежки център-Добрич ще се проведе неформално обучение на тема „Медии" - част от обучителния модул на младежкия център.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще се състои премиерата на спектакъла „Гераците" с режисьор Стефан Спасов.

***
Кюстендил.
От 09.00 часа в манастира „Свети Лука" ще бъде отслужена Божествена Света литургия. След това ще бъде извършено Обновление на православния храм в манастира от Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит.

***
Кюстендил.
От 12.00 часа в отдел отдел „Технически науки" на Регионална библиотека „Емануил Попдимитров" възпитаници на Природоматематическата гимназия ще проведат учебен час „Учим и играем с роботите Финч".

***
Плевен.
От 13.00 часа в Пресклуб на БТА - Плевен проведе пресконференция на АБВ, на която участие ще вземат председателят на АБВ Константин Проданов, Румен Петков - член на националното ръководство на партията, и областният лидер на ПП АБВ в Плевен Цветан Антов.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Заседателна зала, ет. 2, офис на общинска фондация „Пловдив 2019"(ул." Райко Даскалов"2) ще се проведе пресконференция по повод обявяване на резултатите от отворената покана по четвърта фаза за проект „Капана - квартал на творческите индустрии" с фокус Френска култура.

***
Пловдив.
От 11.30 ч. в палата 11 на Международен панаир Пловдив ще бъде открита Международната изложба за медицина, стоматология и фармация МЕДИКУС, ДЕНТО, ГАЛЕНИЯ 2017.

***
Пловдив.
От 13.00 часа в сградата на Международен панаир Пловдив, зала България - конгресен център, палата 8, ще се проведе най-значимото по рода си събитие в сферата на индустриалните имоти, конференцията на платформата БГСКЛАД. Събитието ще бъде открито от зам. - министъра на икономиката Лъчезар Борисов.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ-Пловдив ще се проведат приемни с граждани. Радослава Ташкова, председател на Групата на ГЕРБ и заместник-председател на Общински съвет - Пловдив, ще се срещне с граждани от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул."Академик Петър Динеков"№1А. Георги Василев - от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул."Академик Петър Динеков"№1А. Д-р Аргир Аргиров - от 17.30 до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул."Академик Петър Динеков"№1А. Ани Лафчиева - от 17.00 до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул."Коста Паница"№5. Емил Русинов - от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул."Коста Паница"№5.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в книжарница „Хермес" - Централ, Пловдив, ул. „Княз Александър I" №43, Издателска къща „Хермес" организира творческа вечер на Владимир Зарев.

***
Русе.
От 10.00 часа, в зала 1 на Областна администрация ще се проведе редовно заседание на Постоянната комисия в областта на здравеопазването.

***
Смолян.
От 14.00 часа ще се проведе Ученическа лекоатлетическа щафета „105 години от Освобождението на Родопите". Стартът ще бъде даден на площад „България" а финалът е на площад „Свобода".

***
Смолян.
От 16.00 часа, в Родопския драматичен театър „Николай Хайтов" - Смолян, ще бъде представен спектакълът „Хък Фин".

***
Смолян.
От 17.00 часа в Регионална библиотека „Николай Вранчев" - Смолян ще се проведе среща с проф. Милияна Каймаканова на тема: „Родопите и средновековната българска история".

***
Смолян.
От 18.00 часа в Изложбена зала „Петър Стайков" на Клуба на дейците на културата ще бъде представена новата книга на Светозар Казанджиев „Милост" - сборник разкази.

***
Смолян.
От 18.00 часа в Народно читалище „Орфееви гори-1870" в Райково ще бъде Премиерата на Младежки театър "Ирис" на постановката „Междучасия" от Кънчо Стойчев.

***
Хасково.
От 11.00 часа в залата на втория етаж на Община Хасково ще се проведе пресконференция по повод Музикалните дни „Проф. Недялка Симеонова" и Международен конкурс за цигулари.

***
Шумен.
От 11.00 часа в зала 203 на общината кметът на община Шумен Любомир Христов ще се срещне с представители на Общинския младежки съвет и на Градския ученически парламент по повод организацията на младежки фестивал.

***
Шумен.
От 13.30 часа в ДКЦ- 1 ще се състои официалното откриване на семинар по редки болести „Знаем, за да можем".