Зам.-председателят на Държавното събрание на Унгария Марта Матраи идва у нас
Секция: ПОЛИТИКА
18 Октомври 2017 11:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Зам.-председателят на Държавното събрание на Унгария Марта Матраи идва у нас

/КРОСС/ Парламентарна делегация, водена от заместник-председателя на Държавното събрание на Унгария Марта Матраи, ще бъде на посещение в България на 18 и 19 октомври 2017 г.

На 19 октомври, когато отбелязваме Деня на българо-унгарското приятелство, унгарските парламентаристи ще бъдат приветствани в пленарната зала на Народното събрание в 11.20 часа. Непосредствено след това те ще разговарят с председателя на българския парламент Димитър Главчев.

В 12.00 часа делегацията ще се срещне с членовете на Групата за приятелство България - Унгария в зала „Изток" на Народното събрание. По-късно унгарските гости ще имат разговор със заместник-председателя на българския парламент Цвета Караянчева и с председателя на Комисията по външна политика Джема Грозданова.

Предишния ден в 18.00 часа заместник-председателят на унгарския парламент ще открие изложба в Унгарския културен институт в София, посветена на 61-ата годишнина от революцията от 23 октомври 1956 г.
В състава на делегацията са председателят на Групата за приятелство Унгария - България в унгарския парламент Себастиен Ваго, народният представител и член на групата Моника Дунай и Симеон Варга, представител на българското национално малцинство в Държавното събрание на Унгария.