Андрей Райчев: Бедността не е оправдание, че си нечестен
Секция: Коментари
18 Октомври 2017 13:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Андрей Райчев: Бедността не е оправдание, че си нечестен

/КРОСС/ "Бедността не е оправдание, че си нечесте"н. Това заяви в сутрешният блок на БНТ социологът Андрей Райчев. Той коментира разкритията за шуробаджанащина и скандалите с назначенията на приятели във властта. В предаването "Денят започва" гостува и проф. Антоанета Христова, директор на Института за изследване на населението и човека при БАН.

"Властите трябва да се справят с корупцията и шуробаджанащината, иначе не могат да управляват", смята Андрей Райчев по повод на последните скандали, свързани с корупцията. "Партиите, които държат властта, разкриват корупцията само на опозицията", каза още социологът.

Корупцията е най-силна в бедните държави, добави Антоанета Христова. Ние не сме най-бедните, с най-ниските доходи сме, има разлика. По имотна собственост сме в челните места, контрира Райчев.

"Българинът има вътрешен конфликт - одобряваме Брекзит и отделянето на страна от ЕС, но искаме да сме активна част от съюза", смята Христова. "Ако приемем еврото, ще се променят цените, но не с много, от това ги е страх хората", каза още Андрей Райчев.