Теодора Халачева: Младите хора на България не са приоритет за управляващото мнозинство
Секция: ПОЛИТИКА
18 Октомври 2017 14:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Теодора Халачева: Младите хора на България не са приоритет за управляващото мнозинство

/КРОСС/ „Очевидно младите хора на България не са приоритет за управляващото мнозинство", каза най-младият народен представител Теодора Халачева, помолена да коментира защо в седмичната програма на НС отсъства Законопроектът на левицата за младежта. В предишните две седмици на депутатите не стигна времето, за да бъде разгледан на първо четене, а тази седмица изобщо не е включен. „Нямам друго обяснение, освен нежелание да се решават проблемите на младите българи", допълни тя.

По думите й с предложенията на „БСП за България" се създават условия за реално участие на младите в процеса на решения както на национално, така и на местно ниво. В законопроекта е отделено специално място на доброволчеството като дейност, която е не само принос към общото благо, но и начин за формиране на личността и характера на младите. „Съгласете се, че днес виждаме дефицит на качества като съпричастност, трудолюбие, патриотизъм. Доброволческата работа е тази, с която може да се запълва този дефицит", посочи Теодора Халачева.

Тя обясни, че законопроектът решава въпроса със статута на младежките обекти за спорт и отдих. Младата пловдивска депутатка призовава колегите си да огледат в техните избирателни райони дали са изградени специално обособени младежки средища за общуване, развитие и изява. Тя е убедена, че такъв ситуационен анализ ще им покаже лошите условия на образователна и младежка инфраструктура в момента, амортизирана среда и незадоволителни технически средства за осигуряване на образователни услуги, както и ограничени възможности на местните власти да ги стопанисват, ремонтират и оборудват.

„За да осигурим по-добри условия за развитие на младите хора в България и да повишим отговорността на държавата за решаване на актуални и неотложни проблеми на българската младеж, се нуждаем от законова база и нашите предложения са в тази посока", каза в заключение Теодора Халачева.