Изготвят парцеларен план за строителството на автомагистрала „Русе - Велико Търново“
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Октомври 2017 15:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Изготвят парцеларен план за строителството на автомагистрала „Русе - Велико Търново“ За участъка Русе - Бяла и обходен път на гр. Бяла

/КРОСС/ Изготвят парцеларен план за строителството на автомагистрала „Русе - Велико Търново" за участъка Русе - Бяла и обходен път на гр. Бяла. Изработването на проекта за плана на 76-километровата отсечка е възложено на Агенция „Пътна инфраструктура" със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Съгласно заданието за проектиране ще се засегнат землища на градовете Русе и Мартен и селата Николово, Басарбово в община Русе, селата от община Иваново - Красен, Божичен, Иваново и Тръстеник, гр. Две Могили, селата Екзарх Йосиф и Обретеник в община Борово, селата Ценово, Белцов, Пиперково и Долна Студена в община Ценово и с. Стърмен, гр. Бяла, с. Полско Косово и с. Пейчиново, община Бяла.

В изпълнение на разпоредбите на Закона за устройство на територията, при изработването на ПУП-ПП ще се извършат и инженерно-геоложки и хидрогеоложки проучвания.

Автомагистрала „Русе - Велико Търново" е сред приоритетните обекти за осигуряване на транзитния трафик по Трансевропейски транспортен коридор № 9 и международен път Е85 в границите на България. Изграждането й ще доведе до подобряване на функционирането и стандарта на транспортно обслужване на международния и вътрешен трафик, обезопасяване на пътуващите и живущите по направлението.

В изпълнение на заповед на министър Нанков, Агенция „Пътна инфраструктура" ще изработи изменение на проект на ПУП-ПП и за изграждане на кръгово кръстовище при км 23+020 на главен път Пловдив - Асеновград, което да улесни влизащите и излизащи от кв. Долни Воден на Асеновград. В момента главният път се уширява и реконструира основно с европейски средства от Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020 г. В хода на изпълнение на строителните дейности правителството реши да бъдат изработени нови технически решения с цел улесняване на гражданите и индустриалните предприятия, което налага ситуационни промени в проекта.