Утре ще бъде предимно слънчево с температури между 21° и 26°
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Октомври 2017 20:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Утре ще бъде предимно слънчево с температури между 21° и 26°

/КРОСС/ През нощта ще бъде предимно ясно, утре - предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Това съобщи Евгения Егова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). В сутрешните часове на отделни места в низините ще се образува мъгла или ниска облачност. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°, максималните - между 21° и 26°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места ще се образува мъгла или ниска облачност. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са 18-22°. Температурата на морската вода е 17-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините времето ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб югозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от северозапад. Ще остане топло, с максимална температура на височина 1200 метра - около 18°, на 2000 метра - около 12°.

Атмосферното налягане още малко ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за октомври.

В петък ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Сутрин на отделни места в равнинната част от страната ще има мъгла или инверсионна облачност. Температурите ще са без промяна: минимални - между 5° и 10°, а максимални - между 21° и 26°. През почивните дни през страната ще премине слабо изразен атмосферен фронт. Ще има временни увеличения на облачността, по-съществени в неделя, но без валежи; дневните температури ще се понижат с градус-два.