Предстоящи събития в страната
Секция: Предстоящи събития
19 Октомври 2017 07:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 09.00 часа ще започне заседанието на Народното събрание.

***
София.
Заместник министър-председателят по обществения ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов ще проведе работна среща на тема „Проникване на радикален ислям в Република България - заплахи и мерки за противодействие". В нея ще участват министри, заместник-министри и експерти от министерствата на вътрешните работи, на отбраната, на финансите, на образованието и науката, представители на прокуратурата, ДАНС, ДАР, дирекция „Вероизповедания" към МС, както и експерти от научните среди.

***
София.
От 11.20 часа в пленарната зала на Народното събрание ще бъде приветствана парламентарна делегация, водена от заместник-председателя на Държавното събрание на Унгария Марта Матра. Непосредствено след това те ще разговарят с председателя на българския парламент Димитър Главчев. От 12.00 часа делегацията ще се срещне с членовете на Групата за приятелство България - Унгария в зала „Изток" на Народното събрание. По-късно унгарските гости ще имат разговор със заместник-председателя на българския парламент Цвета Караянчева и с председателя на Комисията по външна политика Джема Грозданова.

***
София.
От 16.15 часа в сградата на Министерството на вътрешните работи ще се проведе брифинг след срещата между министъра на вътрешните работи Валентин Радев и словашкия му колега Роберт Калиняк.

***
София.
От 09.30 часа ще започне седмичното заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 09.00 часа в Софийската духовна семинария, която носи името на св. Йоан Рилски ще започне празнична св. Литургия. Тя ще бъде оглавена от Негово високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний.

***
София./ с. Герман.
От 09.00 часа ще бъде открит благотворителният турнир за купа „Емил Шарков". Турнирът е част от градското първенство на София по мини футбол за служители на МВР, „Спортна зона".

***
София.
От 09.15 часа ръководството на КНСБ ще се срещне с парламентарната група на ГЕРБ в Народното събрание. На срещата ще бъдат обсъдени законодателните приоритети на КНСБ, както и анализът на Конфедерацията на управленската програма на кабинета.

***
София.
От 09.30 часа 15-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Любомир Димитров - Гребеца (чл. 115-118 НК).

***
София.
От 09.30 часа 15-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Кирчо Киров (чл.357, ал.1).

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе обществено обсъждане на проект на изменение и допълнение на Правила за водене на Единна система за регулаторна отчетност на ВиК операторите, приети от КЕВР с решение от 19 април 2016 г.

***
София.
От 10.00 часа в Българската търговско-промишлена палата ще бъде открит двудневен Българо-руския икономически форум, по време на който ще бъде представен Новият Митнически кодекс на Евразийския икономически съюз.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Г. Ганчев, Д. Ганчев и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Д. Митров, И. Митров и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу С. Петров, В. Косев и Й. Христовска, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа в столичния ресторант The View ще бъдат обявени имената на финалистите в десетото юбилейно издание на конкурса „Мениджър на годината".

***
София.
От 10.30 часа 1-ви състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу С. Карим, А. Али и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група с цел отнемане на чужди движими вещи.

***
София.
От 10.30 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу И. Стаменов за кумулиране на наказанията.

***
София.
От 11.00 часа в БТА ще се състои пресконференция на тема „Клиничната хомеопатия - медицински метод или измама?".

***
София.
От 11.00 часа в литературен клуб „Перото" ще се състои пресконференция по повод откриването на осмото издание на Международния фестивал за независимо кино София Индипендънт Филм Фестивал 2017.

***
София.
От 11.00 часа във ВИП залата на Софийската опера ще се състои пресконференция, посветена на премиерата на операта "Кармен" от Бизе.

***
София.
От 11.00 часа Народният театър "Иван Вазов" ще се състои пресконференция по повод стартиране дейността на Фондация "Основа-та", чиято цел е подкрепа и популяризиране на Народния театър.

***
София.
От 11.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу И. Иванов, Х. Георгиев и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Д. Дуро, М. Басей и П. Боро, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в „+ Това" на ул. „Марин Дринов" 30 ще бъде представена застрахователната онлайн платформа 24ins.bg.

***
София.
От 11.30 часа в зала №5 на Столична община ще се състои обществено обсъждане на проекта на нова наредба за обществения ред в София.

***
София.
От 11.30 часа в централата на КНСБ ще се състои пресконференция на тема „Как рекордният летен туристически сезон се отрази върху заетостта в сектора и какви заплати получаваха работещите в българските курорти?".

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА Федерацията на потребителите в България (ФПБ), Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще подпишат Меморандум за сътрудничество и съвместна дейност и ще дадат пресконференция на тема: "Да спрем фалшивата информация към българските потребители".

***
София.
От 12.00 часа Столичен общински съвет е с вход свободен за всички жители и гости на София.

***
София.
От 13.00 часа в Националния пресклуб на БТА Княз Никита Лобанов-Ростовский - член на УС на фондация „Св. св. Кирил и Методий" и Румен Петков - член на Инициативния комитет за честването на 140-та годишнина от Плевенската епопея ще дадат пресконференция.

***
София.
От 13.30 часа в хотел „Хемус" Туристическия борд на Белград организира официална пресконференция за туристическия бранш на тема „Белград като уикенд дестинация през 2018 г.".

***
София.
От 13.30 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Н. Тошев, Г. Мирчев и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.30 часа в зала „Изток" на Народното събрание ще се проведе кръгла маса на тема „Проблеми на детското здравеопазване в Република България". Форумът е организиран от Българската педиатрична асоциация и е под патронажа на парламентарната Комисия по здравеопазването.

***
София.
От 15.00 часа 13-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу П. Мургински, В. Петков и М. Колев, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 17.30 часа обновената къща музей „П. К. Яворов" ще бъде официално отворена за посетители.

***
София.
От 18.00 часа в зала „София" на хотел „Маринела" ще се състои брифинг, на който ще бъде представен носителят на престижната награда на лекарското съсловия в България - Лекар на годината 2017. Официалната церемония по връчването на наградите на Български лекарски съюз ще се състои по-късно в зала EFE в хотела.

***
София.
От 18.00 часа в сградата на Съюза на архитектите ще се състои премиерата на книгата на художника Владо Руменов „Защо Тибет".

***
София.
От 19.00 часа в Гьоте-институт ще се състои Аудио-визуална презентация - концерт на Михаил Големинов „Изгревът на електроакустичната музика".

***
Априлци.
От 10.30 часа Областен информационен център - Ловеч организира открита приемна на тема „Предстоящи възможности до края на 2017 г.".

***
Банско.
От 13.00 часа кметът Георги Икономов ще посрещне делегация от Унгария, водена от държавния секретар Миклош Шолтес, която е у нас по повод официалния празник на българо-унгарското приятелство.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в Заседателна зала № 5 на Община Благоевград ще се състои първа междинна пресконференция по проект: „Благоустрояване на градската среда".

***
Благоевград.
От 11.30 часа кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще направи първа копка на обект „Обновяване и облагородяване на площад „Георги Измирлиев - Македончето".

***
Благоевград.
От 16.00 часа в Университетския център „Бачиново" ще се проведе научна конференция с международно участие по повод 30 години обучение по химия в Югозападния университет „Неофит Рилски". Основните тематични направления ще бъдат: неорганична химия, органична химия, аналитична химия, физикохимия, медицинска химия и методика на обучението по химия.

***
Благоевград.
От 19.00 часа Възпитаниците на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград ще имат възможност да се срещнат и свирят заедно със световния музикант Пабло Мецелани в студиото на Радио Благоевград.

***
Бобошево./с. Скрино.
От 12.00 часа на площада ще бъде раздаден курбан за здраве.

***
Бургас.
От 08.00 часа в храм „Свети Йоан Рилски" ще бъде отслужена празнична утреня по повод първата копка за изграждане на Неделно училище към храм „Свети Йоан Рилски". От 09.00 часа отново в храма сливенският митрополит Иоаникий ще отслужи празнична Света литургия.

***
Бургас.
От 14.00 часа в Културен център „Морско казино" ще се проведе семинар на тема: „Какво да правим при данъчни ревизии и спорове?".

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Славчо Славов ще проведе срещи с гражданите в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1.

***
Варна.
От 18.30 часа за втори път в галерия „Ларго" със самостоятелна изложба ще гостува варненският художник Светлин Ненов. Експозицията се нарича „В синьо-бялата омая".

***
Велико Търново.
От 10.00 часа актьорът и режисьор Искрен Красимиров ще изнесе открит урок „Незабравимата България" в Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров".

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Библиотечно-информационния център, пети корпус на Великотърнвоския университет ''Св. св. Кирил и Методий'' ще се проведе трансгранична трудова борса и форум за кариерно развитие.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в Младежкия дом ще се проведе обучение на МИКЦ на тема „Развитие на комуникативните умения за преодоляване на агресивно поведение".

***
Велико Търново.
От 17.30 часа пред паметника „Майка България" ще бъде отбелязан Празника на Търновския гарнизон.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа часа актьорът и режисьор Искрен Красимиров ще гостува в централната сграда на Регионална библиотека „П. Р. Славейков", за да представи новия си филм за Апостола на свободата Васил Левски „ЛЪВСКИЙ - Европеец в Българско".

***
Велико Търново.
От 19.00 часа Малък Драматичен Театър „Старостолица" ще представи спектакъла "Покаяние" по текстове на Константин Илиев, откъси от библията и документирани спомени на очевидци от 1872г.

***
Видин.
От 10.30 часа в Заседателна зала №1 на Областна администрация Видин ще се проведе заседание на Областната комисия за безопасност на движението по пътищата, което ще председателства Елка Георгиева - заместник областен управител.

***
Видин.
От 13.00 часа в залата на 6 ет. в административната сграда на Община Видин ще се проведе встъпителна среща по проект "Доизграждане и въвеждане в експлоатация на Пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) - гр. Видин - Втора фаза", с участието на всички страни, ангажирани по проекта.

***
Видин.
От 13.00 часа в Областна администрация Видин ще се проведе заседание на Областния съвет за подобряване ефективността и развитието на доброволните формирования за предотвратяване и овладяване на бедствия, пожари и други извънредни ситуации на територията на област Видин.

***
Враца.
От 16.30 часа в Регионалната библиотека „Христо Ботев" Ангел Бончев ще представи на децата своята книга „Свети Лука доктора", която разказва за свети Лука Войно-Ясеницки".

***
Враца.
От 18.00 часа в салона на бившето кино „Метропол" в сградата на Община Враца ще бъде прожектиран документалният филм „Светителят хирург", посветен на един от най-големите светци на 20 век - св. Лука Войно-Ясеницки и Деня на българския лекар. Преди прожекцията митрополит Григорий ще се обърне с архипастирско послание и ще благослови лекарите от града.

***
Габрово.
От 10.30 часа в университетската библиотека на Технически университет - Габрово ще бъде открита Седмицата на предприемачеството, която ще се проведе в града до 22 октомври.

***
Девня.
От 17.30 часа Община Девня кани всички свои жители на открита тренировка по народни танци пред магазин „ЦБА" в кв. „Девня 2".

***
Добрич.
От 13.30 часа в Обучителния център на Регионална библиотека „Дора Габе" ще се проведе информационен ден на тема „Световен ден за борба с остеопорозата".

***
Добрич.
От 17.00 часа в дом-паметник „Йордан Йовков" ще се състои събитие „80 години безсмъртие на Йовковото слово".

***
Дупница.
От 10.00 часа в заседателната зала на Община Дупница ще се проведе тържествено заседание на Общински съвет по повод празника на Дупница.

***
Дупница.
От 11.00 часа на площад „Свобода" ще се състои водосвет за здраве, след което ще започне тържествен концерт „Дупница - това съм аз".

***
Дупница.
От 12.30 часа във фоайето на Община Дупница ще бъдат наградени победителите от конкурса „Дупница - моят роден град".

***
Дупница.
От 19.00 часа на площад „Свобода" ще се състои спектакълът на ансамбъл „Българе" - „Осмото чудо".

***
Кюстендил.
От 09.30 часа в Рилската св. обител ще започне празнична св. Литургия по повод деня, в който Православната църква отбелязва паметта на св. Йоан Рилски.

***
Кюстендил.
От 10.30 часа в читалище „Братство" ще бъде поставено началото на инициативата „Читалищен автограф".

***
Кюстендил.
От 13.30 часа на стадион „Осогово" ще се проведе Есенен футболен турнир за деца.

***
Кюстендил.
От 18.00 часа изложбата „120 години катедра „Скулптура" към НХА" ще бъде открита в Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора".

***
Пловдив.
От 09.00 часа в храм „Св. Иван Рилски" ще бъде отслужена Божествена света Литургия по повод празника му.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 2 на Апелативния съд ще се разгледа жалбата на Никола К. срещу определението на Окръжен съд - Пловдив, с което му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража". Срещу Никола К. е повдигнато обвинение за убийство, извършено преди близо 14 години.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в Дом на културата „Борис Христов" международен екип ще представи резултати по проекта „mRIDGE", който дава възможност на деца в неравностойно положение да използват мобилни устройства и нови технологии в реалния учебен процес.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в Гранд Хотел Пловдив ще се открие официално Третата работна среща на областните управители по линия на Инициативата 16 + 1.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 2 на Апелативния съд ще се разгледа жалбата на Стоян П. срещу определението на Окръжен съд - Пловдив, с което му е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража". Срещу Стоян П. е повдигнато обвинение, че като полицейски орган е приел подкуп от 300 лева, за да не извърши действия по служба.

***
Пловдив.
От 16.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Веселин Маневски ще се срещне с граждани в офиса на партията в район „Южен" на ул. "Академик Петър Динеков" №1А.

***
Пловдив.
От 17.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Пенчо Малинов ще има приемна за граждани в офиса на партията в район „Източен" на ул. "Коста Паница" №5.

***
Пловдив.
От 17.30 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Гошо Къчков ще има приемна за граждани в офиса на партията в район „Северен" на бул. "Марица" №91.

***
Пловдив.
От 17.30 часа общинските съветници от ПП ГЕРБ Петър Попов и Ясен Михайлов ще се срещнат с граждани в офиса на партията в район „Западен" на ул. "Царевец" №9.

***
Разград.
От 11.00 часа в зала 308 на Община Разград ще се проведе пресконференция по повод конкурса „Да на красотата".

***
Смолян.
От 09.00 часа в Поделение 28330 се открива паметна плоча на алпиниста Христо Проданов (1943-1984), който е първият българин, покорил Еверест, служил в поделение 28330.

***
Смолян.
От 10.30 часа във Военен клуб - Смолян ще се отслужи молебен за здраве и водосвет на знамената.

***
Смолян.
От 11.00 часа във Военен клуб - Смолян започва тържествено събрание-концерт.

***
Смолян.
От 12.00 часа в РДТ „Николай Хайтов" - Смолян във фоайето ще се проведе XIV Международно туристическо изложение „Планините на България - гостоприемство в четири сезона" - Смолян.

***
Смолян.
От 17.00 часа, в РИМ „Стою Шишков" - Смолян ще се открие изложба и ще се обявят резултатите, както и награждаването от Национален преглед на музейния плакат.

***
Смолян.
От 17.30 часа в Регионална библиотека „Николай Вранчев" ще се състои концерт на Димитър Неделчев и дует „Кристали" - „Поезия и музика".

***
Смолян.
От 18.00 часа в Народно читалище „Орфееви гори - 1870" - Райково, ще се честват 100 години от създаването на организирано туристическо движение в Смолянско.

***
Смолян.
От 19.00 часа в РДТ „Николай Хайтов" - Смолян ще бъде представен спектакълът „Три сестри".

***
Стара Загора.
От 10.30 часа в Зала на 2 на Община Стара Загора на междуинституционална информационна среща Сдружение „Самаряни" ще представи своята нова Терапевтична програма за работа с деца за справяне с насилие.

***
Стара Загора.
От 17.00 часа в офиса на ПП „Движение Да България на бул. „Генерал Столетов" 121 А ще се проведат безплатни консултации с юрист. Това е част от инициатива на местната организация на партията за безплатни юридически консултации за граждани от града и региона.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в залата на Младежкия дом ще се състои благотворителна прожекция „Нека да помогнем на едно българско семейство" в помощ на 5-годишния Любомир Райков от Тетевен, който е с диагноза Детска церебрална парализа и епилепсия - Синдром на Уест.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа с операта „Дон Карлос" от Джузепе Верди официално ще бъде открит сезон 2017/2018 г.

***
Шумен.
От 11.00 часа в Танцувалната зала на Общинския младежки дом ще се състои официалното откриване на Деня на българо-унгарското приятелство.

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 2 на Областна администрация Шумен ще се състои семинар по актуални въпроси относно прилагането на Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

***
Шумен.
От 15.00 часа в къщата музей „Лайош Кошут" ученици от града ще участват във викторината „По стъпките на унгарските емигранти в Шумен".

***
Шумен.
От 17.00 часа в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров" ще бъде подредена изложба „Унгарската литература в България 2008-2017".

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 203 в Общината ще се състои заседание на Постоянната комисия „Просвета, образование и наука".

***
Шумен.
От 16.00 часа в зала 304 в Общината ще се състои заседание на Постоянната комисия „Европейски проекти, международно сътрудничество и взаимодействие с НПО".

***
Шумен.
От 16.00 часа в зала 203 в Общината ще се състои заседание на Постоянната комисия „Екология и селско стопанство".