Тереза Мей към легално пребиваващите: Искаме да останете и след Брекзит
Секция: ПОЛИТИКА
19 Октомври 2017 08:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тереза Мей към легално пребиваващите: Искаме да останете и след Брекзит

/КРОСС/ Искаме да останете в страната и след Брекзит, обяви премиерът на Великобритания Тереза Мей към гражданите от Европейския съюз, които живеят и работят легално на Острова.

Това тя направи в отворено писмо. В него тя се обръща към около 3 млн. души, граждани на страни-членки, предава news.bg.

Техният статут и място в страната и обществото е един от най-сложните въпроси за британските власти преди и след референдума за членство в ЕС.

Писмото ще бъде публикувано в страницата на Мей във Фейсбук.

Тереза Мей и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер се обединиха на срещата си вчера около това, че дискусиите около "развода" трябва да бъдат ускорени през следващите месеци.
В средата на миналата седмица главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние обяви на пресконференция, че преговорите с Великобритания са в задънена улица.

Преговорите през миналата седмица приключиха без реален резултат, след като Лондон не се ангажира с конкретна сума за уреждане на финансовите въпроси с Брюксел, което според Барние е "обезпокоителна" безизходица. Брюксел отказва да преминат към втората фаза, а именно започване на преговори за бъдещите търговски отношения, докато не се уредят три ключови въпроса: финансовите задължения, правата на гражданите на ЕС на Острова и ирландската граница.