Очаква се между 5 и 10 процента ръст на туристите през зимния сезон
Секция: Туризъм
19 Октомври 2017 10:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Очаква се между 5 и 10 процента ръст на туристите през зимния сезон

/КРОСС/ Очакваме между 5 и 10% ръст на туристите през предстоящия зимен сезон. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю за предаването „Здравей, България" по „Нова телевизия".

„Зимният сезон официално стартира от декември месец, като през ноември е подготовката му. Той зависи изключително много от времето, особено за хората, които идват в България, за да карат ски. Затова и характерните записвания за него са в последния момент", обясни министър Ангелкова и припомни, че миналият зимен сезон е бил изключително успешен - над 1,4 млн. са били чуждестранните туристи, които са посетили тогава България.

„Наскоро Банско бе определен в топ 10 в класация за най-добра дестинация за ски туризъм от престижно британско издание. България е една от най-добрите дестинации за зимен туризъм като съотношение качество - цена. Може би има места, в които е скъпо, зависи от мястото, избора, категорията хотел. Като цяло пакетите, които предлагат нашите курорти са доста по-евтини в сравнение с тези в другите страни", обясни министърът на туризма.

На въпрос има ли връщане на българските туристи, които вместо българското море избират гръцкото, министърът обясни: „Има, да. Колкото и странно да ви звучи, вторият най-голям пазар за лятото, тоест най-много посещения имаме от Гърция".

Министърът на туризма съобщи, че от април месец предстои чужда авиокомпания да пусне редовни полети до няколко дестинации от летищата във Варна и Бургас.