Син на бивш министър е сред задържаните за стрелбата в Лозенец
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Октомври 2017 13:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Син на бивш министър е сред задържаните за стрелбата в Лозенец

/КРОСС/ Двама мъже са задържани за стрелбата в столичния квартал „Лозенец". Според информация на „Нова телевизия", потвърдена от източници в прокуратурата, един от арестуваните е Калоян Арсенов - син на бившия министър на екологията в кабинета "Сакскобургготски" Долорес Арсенова.

Другият е син на Злати Златев - Златистия, известен от времето на ВИС-2.

Все още не е ясно чий е пистолетът, с който е стреляно. Оръжието обаче е законно притежавано. От медията се опитали да се свържат за коментар с Долорес Арсенова, но без успех.

Прокуратурата обвини само сина на Злати Златев-Златистия - Йордан. Синът на Долорес Арсенова - Калоян, пък засега е само свидетел по делото. Възможно е на по-късен етап и той да се сдобие с обвинение.

Вчера около 13:30 часа бе открита безразборна стрелба на улица "Цветна градина" в столичния квартал "Лозенец". При два от изстрелите куршумите уцелиха прозорците на апартамента на младо семейство с малко дете. При стрелбата няма пострадали. Екшънът се разиграл пред заведение, където според съседи преди това се вихрел шумен купон в продължение на часове.

За случилото се бяха задържани двама души, като се очаква прокуратурата да им повдигне обвинения за хулиганство.