Официално: Руска тв звезда се кандидатира за президент
Секция: Русия
19 Октомври 2017 13:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Официално: Руска тв звезда се кандидатира за президент

/КРОСС/ Телевизионна звезда ще се опита да се кандидатира за президент на предстоящите избори в Русия. 35-годишната тв водеща Ксения Собчак официално обяви намерението си да се впусне в борбата за президентския пост, след като подобни слухове се носят още от миналата година, съобщава "Ведомости".

За да се превърне в официален кандидат обаче първо да събере 300 хиляди подписа. Това обаче не би трябвало да бъде проблем. Тя се ползва с подкрепата на опозиционния лидер Алексей Навални. Самата тя не е далеч от политиката, като баща ѝ Анатоли Собчак е бивш кмет на Санкт Петербург и някога е бил шеф на настоящия президент Владимир Путин.

„Отдавна мислех за това. Говорех с приятели, погледнах политическата обстановка в страната и в един момент осъзнах, че всеки един от нас трябва да направи това, което може, за да промени страната. Защото тя се нуждае от промяна. Аз съм мирен опозиционер", обяви Собчак във видео, публикувано в собствения ѝ профил в Инстаграм, като призова всички да отидат да гласуват не за нея, а против тези, които управляват страната в последните години.

Президентските избори в Русия са през март 2018 г. Настоящият държавен глава Владимир Путин още не е обявил решението си дали ще се кандидатира.