Путин: Имаме всички основания да смятаме, че ще победим терористите в Сирия
Секция: Русия
20 Октомври 2017 08:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин: Имаме всички основания да смятаме, че ще победим терористите в Сирия

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин заяви, че досегашните политики за преодоляването на конфликтите в света вече не действат, а нови още не са изработени. Пред международния дискусионен клуб "Валдай" той прогнозира, че Москва и Дамаск скоро ще победят терористите в Сирия, предава БНР.

"Имаме всички основания да смятаме, че ще победим терористите в най-близко бъдеще. Но това все още не ни дава право да празнуваме и да кажем, че е дошъл краят им. Защото тероризмът като феномен има дълбоки корени", коментира държавният глава.

Руският президент добави, че мирният процес в арабската страна се развива положително и заяви, че вече има предложение за свикването на Конгрес, в който да се включат всички етнически общности в Сирия.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази задоволство от поражението на "Ислямска държава" в сирийската ѝ крепост Ракка, която беше превзета от арабско-кюрдски сили с подкрепата на Съединените щати след над четиримесечни сражения, предаде Франс прес. По думите му, групировката е загубила над 85 процента от територията, която контролираше, но съвместните усилия в борбата с тероризма трябва да продължат.