Предпоследен кръг за сезона в Световния супербайк шампионат
Секция: СПОРТ
20 Октомври 2017 10:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предпоследен кръг за сезона в Световния супербайк шампионат

/КРОСС/ Пистата „Херес" ще бъде арена на последния европейски кръг от световния супербайк шампионат и предпоследен за сезона като цяло, а пилотите имат за какво още да се борят.

Том Сайкс (Kawasaki) заема временно второто място, но Чаз Дейвис (Ducati) скъсява бавно дистанцията помежду им. Пък и през миналата година доминираше в испанския кръг. Могат ли зелените машини да го спрат този път?

След като спечели последните три състезания в Херес, Дейвис ще бъде пилотът, към когото ще бъдат насочени погледите. Той победи във второто състезание във Франция при лоши условия, а под чистото небе в Испания уелсецът може да се окаже без конкуренция. С пет подиума от последните си шест старта, три от които на най-високото стъпало, той определено е фаворит за стартовете през уикенда.

Шампионът за 2017-а Джонатан Рей също има за какво да кара, защото 4,4-километровата писта в Херес е една от малкото, на които той няма победа. Освен това, само още един подиум ще изравни северноирландеца с легендата Карл Фогарти по този показател.

Предаванията по Евроспорт 1 стартират с квалификацията в събота от 11.30 ч. Двете състезания са в събота и неделя от 14.00 ч. Ще коментира Ивайло Георгиев.