БСП обвинява ГЕРБ за бедността в страната
Секция: ПОЛИТИКА
20 Октомври 2017 11:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП обвинява ГЕРБ за бедността в страната

/КРОСС/ Осем години управление на ГЕРБ сме най-бедни в ЕС. С тази критика депутатът от БСП Георги Гьоков атакува управляващите, "хвърляйки им в лицето" цифри за бедността от националната статистика, предава news.bg.

1 639 000 са бедните у нас или 23% от населението. 40% деца са в риск от бедност, а бедните деца са 32%. 27% от децата не могат да си позволят плод или зеленчук през деня. 56% от домакинствата не могат да си помислят за едноседмична почивка, по думите му. Делът на работещите бедни е 11,6%, продължи със статистиката червеният депутат.

Спасението на давещите се е проблем на самите давещи се, смятат червените за стратегията на управляващите за бедните. Около 3500-3600 лева скача заплатата за съветниците на Бойко Борисов, припомни Гьоков, като поясни, че премиерът увеличи доходите на съветниците си и началниците на кабинети.

Пари раздавате с лека ръка, защото не ги давате от джоба си, критикува още Георги Гьоков. Според него, високите позиции са им дадени не по заслуги, а защото са целували ръка. Да не би суджукът да не стига за всички, пита Гьоков и предположи, че премиерът е повишил заплатите на доверените си за потушаване на евентуален бунт.

Справедливостта по Борисовски, по думите на Гьоков, е увеличение за едни с 2000 лева, а за пенсионерите - с 3 лева. Социалистът настоя за справедливост за всички, а не по гербаджийски.