Ансамбъл “Чинари” представя нов авторски спектакъл в навечерието на 25-тата си годишнина
Секция: ЛЮБОПИТНО
20 Октомври 2017 14:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ансамбъл “Чинари” представя нов авторски спектакъл в навечерието на 25-тата си годишнина

/КРОСС/ “МИСТИЧЕН РИТЪМ” с премиера на 28 ноември в зала 1 на НДК

"МИСТИЧЕН РИТЪМ" е най-новият авторски спектакъл на ансамбъл "Чинари". Той ще бъде представен за първи път на 28 ноевмри в зала 1 на НДК, в навечерието на 25-годишния юбилей на първият частен ансамбъл в България - "Чинари". Спектакълът ще бъде своеобразен завършек на поредица от авторски проекти на ансамбъла, които обединяват един цял творчески период за самия Асен Павлов като хореограф и режисьор. Всяка година "Чинари" представят нови спектакли. Те се превърнаха в традиция и негова запазена марка и са очаквани с нетърпение от неговите почитатели. "МИСТИЧЕН РИТЪМ" поставя началото на подготовката за отбелязване на 25-тата годишнина от създаването на ансамбъла.

В спектакълът "МИСТИЧЕН РИТЪМ" ще вземат участие артистите от ансамбъл „Чинари", група "ETNOTIX", трио "Булгарина" и квартет "Българи". Музикалната картина е дело на композиторът Костадин Генчев, а хореографията и режисурата са в ръцете на Асен Павлов и Калоян Павлов. Ще бъдат представени няколко музикално-танцови картини, всяка от които ще има своето послание и мистичност. На сцената ще се срещнат много герои от българските традиции, които с мистичен ритъм и с много фантазия, ще ни преведат от древността до наши дни. Чрез изразните средства на фолклорният танц, оригиналната музика и визия, ансамбъл "Чинари" за пореден път ще покаже защо продължава да е емблема и пазител на българските традиции вече 25 години.

Продуцентът и ръководител на ансамбъл „Чинари" - Асен Павлов е носител на ИКАР 2015г. за спектакъла "Траките". През 2016 година aнсамбълът e удостоен с "Кристална лира" от Съюза на българските музикални и танцови дейци за спектакълa "Ние, българите". През 2017 г Министерство на Културата награди ансамбълът с грамота и почетен знак „Златен век" - печат на Цар Симеон Велики - за принос в развитието на българската култура и по повод 24 май - Ден на българската просвета и култура и славянската писменост.

Билетите за "МИСТИЧЕН РИТЪМ" на 28 ноември в зала 1 на НДК се пускат в продажба от днес - 4 септември 2017 г. на промоционални цени от 18 до 35 лв. Те ще се продават в интернет в системата на Ticketportal.bg, а също и в Билетен център в НДК, Билетна каса на "Арена Армеец", бензиностанции ОМВ, магазини Orange.

Във връзка с 25-тата годишнина на ансамбъл "Чинари", Асен Павлов и неговият екип планират много изненади за феновете си в България, а и за тези зад пределите й. Съвсем скоро ще бъдат обявени някои от тях.

Харесайте ансамбъл "Чинари" във фейсбук - ТУК.

Следете спектакълът "МИСТИЧЕН РИТЪМ" - ТУК.

Билети за "МИСТИЧЕН РИТЪМ" можете да намерите - ТУК.