Предстоящи събития в страната за 21 октомври
Секция: Предстоящи събития
21 Октомври 2017 07:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 21 октомври

/КРОСС/ ***
София.
От 09.00 часа в зала 148 в Ректората на СУ „Св. Климент Охридски" ще се проведе първото по рода си у нас Национално студентско състезание по дебати. Организатор е Асоциация дебати.

***
София.
От 10.00 часа в салона на ул. „Позитано" №20 XIII Конференция на Софийската градска организация на БСП ще проведе заседание. Откритата за медиите част ще бъде до 12.00 часа.

***
София.
От 11.00 часа в София Хотел Балкан ще се проведе изложението за британско образование Study UK.

***
София.
От 11.00 часа в Столична община ще постави официално началото на мащабната си залесителска инициатива „Новата гора на София".

***
София.
От 13.00 часа в Технологично училище „Електронни системи" към Технически университет - София (ТУЕС) ще се проведе Кариерния форум за ученици: „Моята ИТ кариера - отвъд професия програмист".

***
София.
От 13.00 часа на бул. „Цар Борис III" при улиците „Мала кория" и „10-ти километър", непосредствено до Александровски мост, ще се проведе протест на граждани от кв. „Княжево" и с. Владая.

***
София.
От 16.00 часа в Литературен клуб „Перото" Национален център за книгата - НДК организира дискусия за романите за тийнейджъри.

***
София.
От 20.00 часа в зала 1 на НДК ще се проведе спектакълът Red Bull Flying Bach.

***
София.
От 20.00 часа в зала 1 на НДК ще бъде представен спектакълът „Летящия Бах" (Red Bull Flying Bach).

***
Благоевград.
От 09.30 часа в района на парк „Бачиново" и землището на селата Делвино и Дъбрава Община Благоевград и „ЛФФ Ендуро Благоевград" организират състезание по планинско колоездене.

***
Благоевград./с. Брежани
От 11.00 часа на площада в село Брежани ще бъде открит Осмия празник на Брежанския кестен.

***
Бругас.
От 9.30 часа в спортна зала „Бойчо Брънзов" Бургас ще е домакин на решителния кръг от държавното първенство по баскетбол на колички.
***
Бургас.
От 10.30 часа от Морското казино до Паметника на Пушкин и обратно ще се проведе благотворително бягане по двойки.

***
Варна.
От 09.45 часа в Детски център „Мама и аз" във Варна ще се проведе „Академия за родители".

***
Варна.
От 10.00 часа в зала 1 ет. 1 в академичната сграда Икономически университет - Варна ще бъде домакин на заседанието на Съвета на ректорите на висшите училища в Република България с участието на присъствието на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

***
Варна.
От 10.30 часа в Зала 1 на Фестивален и конгресен център-Варна ще се състои тържествената промоция на Випуск 2017 на Факултета по дентална медицина към Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов"- Варна.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа по маршрут Велико Търново - Арбанаси - манастир „Св.св.Петър и Павел" ще се проведе Трети етап от есенната кампания „Движи се и победи".

***
Велико Търново.
От 11.00 часа от Катедрален храм „Рождество Богородично" след отслужването на молебен за здраве Българската асоциация на професионалните готвачи организира Национална среща-шествие на готвачите от цяла България.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в салона на НЧ „Искра" Театър ВЕСЕЛ представя: „Новите дрехи на царя" - детски куклен спектакъл, представен от ДКТ - гр.Габрово.

***
Видин. /с. Покрайна.
От 11.00 часа ще бъде организирано тържество по повод 90-годишнината от създаването на местното читалище „Просвета-1927". На празника ще бъде поставено и началото на фестивала „Нашенци у старо време".

***
Враца.
От 10.30 часа в куклена зала на ДТК ще бъде представена постановката „Макс катеричката" от Карл Хайнрих Лаудаж.

***
Враца.
От 11.30 часа в НЧ „Развитие 1869" ще се проведе Концерт на Симфониета Враца - Матине.

***
Враца.
От 20.00 часа в Младежки дом ще бъде представен игралният филм „Далеч от Розенхайм" .

***
Добрич.
От 17.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще се състои съвместен концерт на Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа".

***
Клисура.
От 10.30 часа на пл. „20-ти април" ще се открие 31-то издание на Празника на картофите и земеделските производители.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Международен панаир Пловдив ще започнат Финалите за Световната киноложка купа.

***
Русе./Бяла.
От 09.30 часа до входа за Градския парк в град Бяла Народният представител от ГЕРБ - Русе Пламен Нунев, кметът на Община Бяла Димитър Славов и председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура" Дончо Атанасов ще участват в откриването на обновената улица „Васил Левски" - част от републикански път III - 501.

***
Силистра./с. Сребърна.
От 10.30 часа в парка пред читалището ще се проведе кулинарен фестивал „Гозбите на Добруджа".

***
Сливен.
От 08.00 часа пред Стария бряст ще бъде дадено началото на второто издание на планинския маратон "Хайдушки пътеки".

***
Сливен.
От 10.00 часа на спортната площадка в кв. „Речица" ще се проведе Есенният футболен турнир, реализиран по програма на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

***
Сливен.
От 10.00 часа в спортната зала „Васил Левски" ще се състои Международен турнир по борба за кадети „Стоте Войводи".

***
Смолян.
Жителите на Смолян ще отбележат 105 година от Освобождението на Родопите. Празничната програма ще започне в 09.00 часа с шосеен пробег от връх Средногорец до Паметник на полк. Владимир Серафимов. В Звездна зала на Планетариума ще бъде се проведе Празник на науката от 10.00 часа. Поклонението пред Паметника-костница на връх Средногорец ще започне в 14.00 часа. Поднасяне на венци и цветя пред Паметника на полк. Владимир Серафимов ще е от 17.00 часа.В 18.00 часа на пл. „България" ще започне концерт „Смолян празнува Свободата" на Струнен дует „Вейл" и Формация „Тъпани и гайди". От 20.00 часа ще се проведе тържествена заря-проверка, посветена на 105 години от Освобождението на Родопите

***
Стара Загора./ с. Ракитница.
От 15.00 часа в село Ракитница ще се проведе празник на селото.

***
Хасково.
От 13.00 часа на кортовете на площадка „Юнак" ще се проведе тенис турнир в рамките на инициативата „Събери отбора за каузата...".

***
Хасково.
От 19.00 часа в в ДКТ „Иван Димов" хасковлии и гостите на града ни ще чуят изпълненията на Квинтет „Клъстър". Събитието е част от програмата на 42-рите Музикални дни „Проф. Недялка Симеонова".

***
Шабла.
От 10.00 часа в Зелен образователен център ще се проведе конференция на тема: „Шабленският край - перла в праисторическата цивилизация по Западното Черноморие и Долния Дунав".

***
Шумен.
От 12.00 часа в спортна зала „Младост" ще се проведе 27-ми открит републикански турнир по спортни танци за Купа „Шумен".

***
Шумен.
От 16.00 часа в Младежки дом - Шумен българските младежки делегати към ООН ще се срещнат с млади хора от Шумен.