Акценти в пресата
Секция: Преглед на печата
21 Октомври 2017 09:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Акценти в пресата

/КРОСС/ Кабинетът ще изкарва армията на улицата за акции на МВР- поставя в заглавие СЕГА. Възможно е войската да охранява европредседателството, се обяснява в статията. Това стана ясно от отговор на министъра на отбраната Каракачанов по време на парламентарния контрол. Разрешението за участие на военните ще се дава от Министерския съвет.

Изданията акцентират и на срещата на върха в Брюксел. ТРУД пише :Европейската комисия осигурява средства за ЖП линия с Гърция. Премиерът Борисов защити преговорите с Турция пред лидерите на Евросъюза, съобщава още вестникът.

Темата на ТРУД е озаглавена "Политиците не можаха да си поделят празника на Кърджали, в парламента ДПС обвиниха управляващите ,че правят алтернативно честване, ГЕРБ отричат".

В голямо интервю за изданието художникът академик Светлин Русев обобщава, "Живеем в пиеса на абсурда, за която сами избираме актьорите".

"24 часа" отделя място за проверката, която показва как 4 от 10 масла съдържат антибиотик и палмово масло. Само две от марките отговарят на изискванията. Съботният очерк на вестника е на тема "Как Спас Василев от Кочериново стана "калпазанинът" Александър от Париж във фейсбук.

Монитор поставя на централно място проучване за актуалния безименен албум на Лили Иванова, който е почти изчерпан в търговската мрежа- Изчислява се , че целият продукт струва 120 хиляди лв на певицата.

А Телеграф пише, че група фенове се канят да съдят българската звезда заради отменените й концерти в Европа.

На снимка на първа страница СЕГА показва кмета на София Йорданка Фандъкова и кмета на Лондон Садик Хан, които се разбраха да си сътрудничат в областта на сигурността, чистотата на въздуха и транспорта. Фандъкова подари на Хан фланелка с номера на Христо Стоичков, а лондонския кмет обяви, че е впечатлен от развитието на столичното метро,четем още в изданието.

В "24 часа" е поместена дългосрочна прогноза за предстоящата зима, тя трябва да бъде по -топла и с по-малко сняг от предишната.