Обвинение в изнасилване е повдигнато и срещу известния маг Дейвид Блейн
Секция: Шоубизнес
21 Октомври 2017 10:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Обвинение в изнасилване е повдигнато и срещу известния маг Дейвид Блейн

/КРОСС/ Британската полиция е започнала разследване срещу известния американски илюзионист Дейвид Блейн, който беше обвинен в изнасилване от бившата британска манекенка Наташа Принс, съобщава ТАСС.

Агенцията цитира информация на американския сайт Дейли бийст. Службите на Скотланд Ярд са призовали мага за разпит във Великобритания.

Британската полиция е започнала разследване срещу известния американски илюзионист Дейвид Блейн, който беше обвинен в изнасилване от бившата британска манекенка Наташа Принс, съобщава ТАСС.

Агенцията цитира информация на американския сайт Дейли бийст. Службите на Скотланд Ярд са призовали мага за разпит във Великобритания.,

Адвокатът на илюзиониста Марти Сингър опроверга всички обвинения по адрес на Блейн. "Моят клиент категорично отрича, че някога е насилвал или е посягал на която и да е жена. Той опровергава и обвиненията в изнасилване от 2004 година", изтъкна юристът.

Сайтът отбелязва, че Блейн е готов да сътрудничи със следствието, тъй като нямал какво да крие.

Уличният маг, който е на 44 години, стана световноизвестен през 2008 година. Тогава той подобри световния рекорд по задържане на дъха под вода - 17 минути и 4 секунди. Блейн направи силно впечатление на лондончани през 2003 година, когато изкара 44 дни без храна в прозрачна камера, издигната на 10 метра височина. През 2002 г. той седя на стълб в продължение на 35 часа, без храна и вода. А три години по-рано той изкара 61 часа и 40 минути в ледена камера в Ню Йорк.