Протест против добиването на газ в Добруджа
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Октомври 2017 09:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Протест против добиването на газ в Добруджа

/КРОСС/ Днес отново се очакват протести в Добруджа във връзка с инвестиционното намерение за добив на природен газ в землищата на 18 села от община Генерал Тошево. Недоволството на населението нараства през последните дни, предава БНР.

Протестиращите от община Генерал Тошево и околните общини ще направят шествие с автомобили и мотори от град Генерал Тошево до село Кардам, където възнамеряват да затворят от 12.00 до 13.30 часа половината от път 2-29, водещ към ГКПП „Йовково".

Подписката, която беше разпространена от Инициативния комитет срещу добива на природен газ в Добруджа, вече е събрала над 4000 подписа, тече петиция и в интернет. Целта на протестиращите е инвестиционните намерения за добив на природен газ да бъдат преустановени.

Другата седмица продължават обществените обсъждания в селата от община Генерал Тошево с местното население и експерти от фирмата инвеститор.

Предишният протест беше на 19 октомври. Хората са притеснени, че водата и въздухът ще бъдат замърсени, а основният поминък в региона - земеделието, ще бъде унищожен. От общината ще инициират местен референдум.