Последен ден на Автосалон София 2017
Секция: Автомобили
22 Октомври 2017 11:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Последен ден на Автосалон София 2017

/КРОСС/ Автомобилното изложение в София тази година счупи много рекорди до момента: 14 000 кв.м. изложбена площ, над 300 експоната, над 70 технологични новости и премиери, участие на най-интересните мотоциклети, тест драйв на 83 автомобила и мотоциклета. И още, и още...

Днес е последният ден на софийския автосалон. Следващият е чак след две години. Така, че възможността да се види на едно място най-доброто, което автомобилната индустрия е създала, не бива да се пропуска. Както не бива и човек да загърбва късмета си. Днес е последният шанс да бъдат спечелени куп награди, както и голямата награда на изложението - чисто нов автомобил по избор между 12 модела, при това от висок клас.

Никога в 25-годишната история на родното изложение не е имало толкова много автомобили, включени в анкетната карта за награда и на толкова висока стойност - най-скъпият достига цена от 46 454 лева. Всеки може да избере точно това, което за него е най-подходящо - кросоувъри като Suzuki Vitara, Nissan Qashqai, Ford Kuga, Peugeot 3008, Citroen C3 или SsangYong Tivoli. Или пък всепризнатите компактни лидери - VW Golf и Skoda Octavia, както и градския чаровник Toyota Aygo. Младите биха скочили в спортно изглеждащи модели, като Honda Civic или Seat Leon, докато традиционалистите с носталгично настроение навярно ще предпочетат Lada Vesta. Анкетните карти могат да бъдат попълнени в Интер Експо Център или в 11 шоурума на компаниите, предоставили тези страхотни коли за награда.

Другите награди от анкетната карта също си заслужават - ваучер за СПА хотел по избор от агенция „Аполо", нощувка и вечеря за двама в Best Western Hotel Expo - София, ваучер за гориво на стойност 200 лв. от Shell, Club Smart карта от Shell с 5000 точки, Samsung Galaxy J7 - предоставен от М тел, Фен карта от Кино „Арена". Наградите ще бъдат изтеглени в 18.00 часа тази вечер. Накрая ще се включат и красивите хостеси на Мтел, които ще изтеглят двамата печеливши от томболата на щанда на Мтел спорт - оригинален часовник Moto GP TISSOT "T-Rаce" и оригинален Moto GP комплект, който включва тениска и шапка.

Освен тях, през целия ден организаторите са подготвили множество атракции и изненади. 83 автомобила и мотоциклета очакват посетителите в зоните за тест драйв - 41 мapĸи, cpeд ĸoитo Lехuѕ, Меrсеdеѕ-Веnz, Јеер, Јаguаr, Аudі, ВМW, ĸaĸтo и Lаdа. Bъзмoжнocт да се изпробват и двуколесните машини предоставят от Наrlеу-Dаvіdѕоn и Тrіumрh.

Специална симулация на шофиране в нетрезво състояние също е сред атракциите на автосалона в неделя. Уникален тест, организиран от „Каменица", българското представителство на Hyundai, КАТ и други организации, ще показва нагледно опасностите от шофиране след употреба на алкохол. Зад волана на автомобила ще бъдат рали-инструктори от Hyundai Motorsport Academy, а возещите се ще носят „алкохолни" очила, които възпроизвеждат различен процент промили - от 0,4 до 0,6 промила, от 0,6 до 0,8 промила, които са за нощно виждане, от 0,8 до 1,5 промила и от 1,0 до 1,7 промила - и ще дадат възможност на всеки участник да разбере как съответното количество алкохол въздейства върху реакциите и преценката му на пътя, и го прави на практика неспособен да шофира.

За малчуганите също има безброй забавления - снимки с купата на Moto GP на детска почетна стълбичка за победители; импровизирано пътешествие, обяд и отмора с кемпер; палатка - гараж за автомобил. Най-добрите в игрите ще се състезават на детския кът, изграден от фирма ТЕХ-КО, на пистата за надпревара с RС колички с дистанционното управление. Има и 2 детски симулатора и специален „Айс хокей".

Така, че в Интер Експо Център Ви очаква страхотна неделя - с атракции и изненади за всички възрасти, и с много забавления за цялото семейство.