СДВР получава нови мотоциклети (снимки)
Секция: Автомобили
23 Октомври 2017 13:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
СДВР получава нови мотоциклети (снимки)

/КРОСС/ На церемонията присъстваха заместник – министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов и заместник-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев

60 нови мотоциклета бяха предоставени на Столичната дирекция на вътрешните работи. Церемония по предаването им се състоя в Главната дирекция „Национална полиция“. На нея присъстваха зам. -министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, зам.-главният секретар Георги Арабаджиев, зам.-директорът на ГДНП ст. комисар Константин Димитров и директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов. Зам.-министър Балабанов изрази надежда, че с новата техника служителите на СДВР ще бъдат още по-мобилни и по-уверени. Пожела им с новата техника да работят активно по охраната на Българското  председателство на Съвета на Европа през 2018 г. Зам.-директорът на ГДНП ст. комисар Константин Димитров пожела безаварийна работа на онези, които ще ползват новите мотоциклети. 

50 от машините са предназначени за отдел „Специализирани полицейски сили за опазване и възстановяване на обществения ред” при СДВР, а другите са за отдел „Пътна полиция” при СДВР.  За доставените мотоциклети са изготвени специфични изисквания по отношение на техническите им характеристики, отговарящи на съвременните норми. Те са оборудвани с  технически системи, позволяващи тяхното позициониране чрез GPS-модул, което от своя страна дава възможност за бърза намеса и реагиране при необходимост.

video:https://www.youtube.com/watch?v=ZGcDbPfClUY